Εννέα νεκροί στο νότιο Αφγανιστάν από επίθεση εναντίον της κατοικίας του κυβερνήτη της Κανταχάρ

Εννέα νεκροί στο νότιο Αφγανιστάν από επίθεση εναντίον της κατοικίας του κυβερνήτη της Κανταχάρ

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε μια επίθεση εναντίον της κατοικίας του κυβερνήτη της Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, μετέδωσε ο αφγανικός τηλεοπτικός σταθμός Tolo, επικαλούμενος έναν εκπρόσωπό του.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας από την πλευρά του έκανε λόγο για “12 τραυματίες και νεκρούς”, ενώ διευκρίνισε ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι ο κυβερνήτης της επαρχίας αλλά και ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Αφγανιστάν.

Κατά μια άλλη πηγή, οι τραυματίες είναι 18.

Την τελευταία πληροφορία επιβεβαίωσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Το ΥΠΕΞ των Εμιράτων “ενημερώνεται για την ειδεχθή τρομοκρατική ενέργεια στην οικία του κυβερνήτη της Κανταχάρ η οποία είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό της αυτού εξοχότητας Τζούμα Μοχάμεντ Αμπντάλα αλ Κάαμπι, του πρεσβευτή των ΗΑΕ στην Ισλαμική Δημοκρατία του Αφγανιστάν, (καθώς) κι ενός αριθμού διπλωματών των Εμιράτων”, κατά την ανακοίνωσή του.

Η επίθεση αυτή, που ακολούθησε άλλες δύο, στην πρωτεύουσα Καμπούλ (τουλάχιστον 30 νεκροί) και στη Λασκάρ Γκα, πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ (τουλάχιστον 7 νεκροί), αυξάνει τον απολογισμό των νεκρών σήμερα σε σχεδόν 50, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΑΑΓ/ΑΧΡ)