Ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό σήμερα ο ΥΠΟΙΚ

Ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό σήμερα ο ΥΠΟΙΚ

Ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού θα βρεθεί σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Η κατάθεση του κ. Γεωργιάδη θεωρείται μια από τις βασικές μαρτυρίες στην διερεύνηση για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, αφού είναι ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ήλεγχε τη συμμετοχή της Δημοκρατίας στην κρατικοποιημένη από το 2013 Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Εξάλλου, ο κ. Γεωργιάδης δέχθηκε κριτική τόσο από την Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, όσο και από τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος επέκρινε εκ νέου χθες τον ΥΠΟΙΚ για τους χειρισμούς του στο θέμα του Συνεργατισμού.

Η κατάθεση του Υπουργού Οικονομικών αναμένεται να είναι μαραθώνια. Θα αρχίσει στις 09:00 το πρωί και θα πραγματοποιηθεί σε δύο σκέλη, με το δεύτερο μέρος να αρχίζει στις 14:30.

Σημειώνεται πως δεν έχει γίνει γνωστό αν ο κ. Γεωργιάδης θα παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής και για δεύτερη κατάθεση,  αφού ο εβδομαδιαίος προγραμματισμός της Ερευνητικής τον οποίο δημοσιεύει, λήγει σήμερα χωρίς να υπάρχει άλλη προγραμματισμένη συνεδρία.

(ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΑΓΚ)