Επί ποδός η Πυροσβεστική στην περιοχή Παραλιμνίου, Κάπαρι, Αγ. Τριάδας λόγω των βροχών

Επί ποδός η Πυροσβεστική στην περιοχή Παραλιμνίου, Κάπαρι, Αγ. Τριάδας λόγω των βροχών

Από τις 06.20 σήμερα το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε μέχρι στιγμής σε 26 επεισόδια στην Επαρχία Αμμοχώστου, στις περιοχές Παραλιμνίου, Κάπαρι, Αγ. Τριάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα επεισόδια αφορούν ως επί το πλείστον αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγειους και κατοικίες στις περιοχές Παραλιμνίου – Κάπαρι – Αγία Τριάδα, ενώ υπήρξαν ανταποκρίσεις για ρυμουλκήσεις οχημάτων σε ασφαλείς χώρους, μετακινήσεις δέντρων μετά από πτώσεις και διασώσεις ατόμων, τα οποία βρίσκονταν εντός των οχημάτων τους σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει κληθεί εκτός υπηρεσίας προσωπικό και εργάζονται επί του παρόντος τέσσερα συνεργεία τα οποία θα αυξηθεί ο αριθμός τους και θα ενισχυθούν και από την Πολιτική Άμυνα, Δήμους Παραλιμνίου και Άγια Νάπας.

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία  κατά τη διάρκεια της νύκτας δεν είχε κληθεί σε επεισόδια τα οποία αφορούσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι κλήσεις στην Επαρχία Λευκωσίας από το προηγούμενο βράδυ ξεπέρασαν τις 260 και διεκπεραιώθηκαν όλες μέχρι αργά εψές.

Επιπρόσθετα υπήρξαν άλλες 13 ανταποκρίσεις στις Επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου.

Αφορούσαν ως επί το πλείστον αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγειους χώρους και υποστατικά . Επίσης υπήρξαν ανταποκρίσεις για ρυμουλκήσεις οχημάτων σε ασφαλείς χώρους, μετακινήσεις δέντρων μετά από πτώσεις και διασώσεις ατόμων τα οποία βρίσκονταν εντός των οχημάτων τους σε πλημμυρισμένους δρόμους.

(ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΒΑ)