Η ανάπτυξη των αθλημάτων ήρεμων νερών σε συνάντηση ΚΟΑ – Προέδρου Ευρ. Ομοσπ. Κανό

Η ανάπτυξη των αθλημάτων ήρεμων νερών σε συνάντηση ΚΟΑ – Προέδρου Ευρ. Ομοσπ. Κανό

Τρόποι με τους οποίους το άθλημα του Κανό Καγιάκ, αλλά και γενικότερα τα αθλήματα ήρεμων νερών θα μπορούσαν να αναπτυχθούν περαιτέρω στην Κύπρο με θετικά αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο αγωνιστικού αθλητισμού όσο και σε επίπεδο Αθλητικού Τουρισμού, συζητήθηκαν σε συνάντηση τη Δευτέρα του Αντιπροέδρου του ΚΟΑ, Δημήτρη Λεοντή και της Γεν. Διευθύντριας του ΚΟΑ, Μαίρης Χαραλάμπους – Παπαμιλτιάδημε τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κανό Albert Woods, καθώς και εκπροσώπους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κανό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑ, ο κ. Woods εξέφρασε την προθυμία του να υποστηρίξει την Κυπριακή Ομοσπονδία Κανό σε επίπεδο τεχνογνωσίας, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας εγκαταστάσεων για να φιλοξενούνται διεθνείς αγώνες Κανό Καγιάκ στην Κύπρο.

Από την πλευρά του ο ΚΟΑ, αναφέρεται, εξέφρασε την υποστήριξη του στις προσπάθειες των Κυπριακών Αθλητικών Ομοσπονδιών για ανάπτυξη των αθλημάτων ήρεμων νερών και δήλωσε ότι θα βοηθήσει με όλους τους δυνατούς τρόπους στη δημιουργία των απαραίτητων εγκαταστάσεων, εφόσον επιλυθούν ορισμένα Νομοθετικά θέματα που άπτονται της χρήσης των Υδατοφρακτών για αθλοπαιδιές.

Ο Albert Woods παρακολούθησε κατά την επίσκεψη του στο νησί, την 14η Διεθνή Ρεγγάτα Κανό Καγιάκ– ΟΠΑΠ Κύπρου 2018, που πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2018 στη Λεμεσό.

(ΚΥΠΕ/ΤΒ/ΓΧΡ)