Η Κύπρος δημοφιλής προορισμός για πολιτικούς γάμους, λέει το BBC

Η Κύπρος δημοφιλής προορισμός για πολιτικούς γάμους, λέει το BBC

Ειδικό βίντεο-ρεπορτάζ για το πώς η Κύπρος αποτελεί τον προτιμητέο προορισμό για ζευγάρια από τη Μέση Ανατολή που θέλουν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο, φιλοξενεί η ιστοσελίδα του BBC.
 
Όπως αναφέρεται, στις χώρες της Μέσης Ανατολής δεν τελούνται πολιτικοί γάμοι. Το ρεπορτάζ δίνει το παράδειγμα ενός ζευγαριού από το Λίβανο, με τη γυναίκα να είναι χριστιανή και τον άνδρα να είναι μουσουλμάνος.
 
Πολλά ζευγάρια στη θέση τους, για να αποφύγουν να αλλάξουν θρήσκευμα ή απλώς επειδή δεν επιθυμούν να κάνουν θρησκευτικό γάμο, επιλέγουν τη διέξοδο του πολιτικού γάμου που προσφέρει η κοντινή Κύπρος.
 
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις περιπτώσεις πολλών Ισραηλινών που μετανάστευσαν από την πρώην Σοβιετική Ένωση και οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται ως Εβραίοι από τις ανώτερες θρησκευτικές Αρχές της χώρας και επομένως καταλήγουν και αυτοί στην Κύπρο για την πολιτική τελετή.
 
Στην Κύπρο διοργανώνονται και τελετές πολλών ταυτόχρονων πολιτικών γάμων για ξένα ζευγάρια, σημειώνεται.
 
Εκπρόσωπος του ΚΟΤ δηλώνει στην κάμερα του BBC ότι τα περισσότερα ζευγάρια από το Ισραήλ και το Λίβανο έρχονται στην Κύπρο για μέγιστο διάστημα τριών ημερών, παντρεύονται και επιστρέφουν στις πατρίδες τους. «Έχουμε απλές, γρήγορες και νόμιμες διαδικασίες», συμπληρώνει η εκπρόσωπος.

(ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΜΜ)