Ενώπιον Κακουργιοδικείου ο ένας εκ των τριών γιατρών που κατηγορούνται για μίζες

Ενώπιον Κακουργιοδικείου ο ένας εκ των τριών γιατρών που κατηγορούνται για μίζες

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας θα βρεθεί σήμερα ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής, Γιαννάκης Κυαμίδης, εκ των τριών γιατρών που κατηγορούνται για χρηματισμό (μίζες).

Οι άλλοι δύο γιατροί είναι ο ωτορινολαρυγγολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, Βασκιάν Σαχμπετεριάν και ο Διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, Δάφνης Αριστοδήμου.

Οι τρεις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στις 13/05/2016 σε ξεχωριστές δίκες ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας. Η δίκη του Βασκιάν Σαχμπετεριά είναι ορισμένη για τις 31 Οκτωβρίου 2016 και του Δάφνη Αριστοδήμου για τις 7 Νοεμβρίου 2016.

Οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τέσσερα αδικήματα που αφορούν δεκασμό δημόσιου λειτουργού, δωροληψία από δημόσιο αξιωματούχο, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, καθώς και αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.Σημειώνεται ότι από το κατηγορητήριο έχει αποσυρθεί η κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των χρονολογιών 2008 – 2016 και σύμφωνα με την καταγγελία συγκεκριμένου Ακουολογικού Κέντρου στη Λευκωσία οι τρεις κατηγορούμενοι έλαβαν από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι σήμερα μίζες ύψους 146 χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Γιαννάκης Κυαμίδης αφορούν την περίοδο 2008 – 2016 και σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες φαίνεται να έλαβε το συνολικό ποσό των 13.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα αδικήματα, τα οποία αντιμετωπίζει ο Βασκιάν Σαχμπετεριάν, αφορούν την περίοδο 2010 – 2014 και το πόσο που έλαβε αγγίζει τις 13.000 ευρώ, ενώ για τον Δάφνη Αριστοδήμου τα αδικήματα που αντιμετωπίζει αφορούν την περίοδο 2008 -2011 και το ποσό που φέρεται να έλαβε είναι 3.000 ευρώ.

Κατά την ακροαματική διαδικασία οι κατηγορούμενοι απάντησαν με μη παραδοχή στις κατηγορίες και το δικαστήριο διέταξε όπως όλοι παραμείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, που αφορούν χρηματικές εγγυήσεις ή υπογραφή από αξιόχρεους εγγυητές, παράδοση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, παρουσίαση μια φορά την εβδομάδα στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβηττού στη Λευκωσία και τοποθέτηση του ονόματος τους στο stop list.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν 308 κατηγορίες. Ο Γιαννάκης Κυαμίδης αντιμετωπίζει 188 κατηγορίες, ο Βασκιάν Σαχμπετεριάν 100 κατηγορίες, ενώ ο Δάφνης Αριστοδήμου 20 κατηγορίες.

Σημειώνεται ότι και για τους τρεις κατηγορούμενος ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας και μόνο αρμόδιο να κρίνει την ενοχή τους, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, είναι το Δικαστήριο.

(ΚΥΠΕ/ΓΜΙ/ΜΜ)