Η ισλαμοφοβία υποδαυλίζει την ‘τρομοκρατία’, προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ

Η ισλαμοφοβία υποδαυλίζει την ‘τρομοκρατία’, προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ

H ισλαμοφοβία που εκφράζεται σε ορισμένα μέρη του κόσμου υποδαυλίζει την “τρομοκρατία”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία προκειμένου να έχει συνομιλίες για τις περιφερειακές συγκρούσεις.

“Ένα από τα πράγματα που υποδαυλίζουν την τρομοκρατία είναι η έκφραση, σε ορισμένα μέρη του κόσμου, συναισθημάτων και ισλαμοφοβικών πολιτικών”, δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας με τον Σαουδαράβα υπουργό Εξωτερικών `Αντελ αλ-Τζουμπέιρ.

“Αυτό είναι το καλύτερο επιχείρημα που μπορεί να χρησιμοποιήσει το Ισλαμικό Κράτος για να κάνει τη δική του προπαγάνδα”, πρόσθεσε.

Ο Γκουτέρες συναντήθηκε με τον βασιλιά Σαλμάν και τους σημαντικότερους αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας και συζήτησαν για τις περιφερειακές συγκρούσεις, κυρίως στη Συρία και στην Υεμένη, σύμφωνα με τα σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης.

Σχετικά με τη συριακή σύγκρουση, ο Γκουτέρες είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει “αποτελεσματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας, χωρίς πολιτική λύση που να περιλαμβάνει τον συριακό λαό”. Η σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή περισσοτέρων από 310.000 ανθρώπων από τότε που άρχισε, τον Μάρτιο του 2011, ενώ 4,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί. Νέος γύρος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ έχει προγραμματιστεί στις 20 Φεβρουαρίου στη Γενεύη. 
(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΜΜ)