Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο Καιρού 13/02/2017

Δελτίο Καιρού

Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο Καιρού 13/02/2017

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και νότια, καθώς και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αρχικά στα προσήνεμα, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα ανατολικά παράλια και λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανόν να επικρατεί παγετός.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί ασθενείς και στα προσήνεμα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα παράλια και στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός. Παγετός αναμένεται να σημειωθεί τοπικά και στα ορεινά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και μετά το μεσημέρι ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Την Τετάρτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανόν να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση κατά το τριήμερο.
(ΚΥΠΕ/ΜΕ/ΜΜ)