Ισραηλινοί θεραπευτές-κλόουν θα επισκεφθούν παιδιά σε κυπριακά νοσηλευτήρια

Ισραηλινοί θεραπευτές-κλόουν θα επισκεφθούν παιδιά σε κυπριακά νοσηλευτήρια

Δυο Ισραηλινοί θεραπευτές-κλόουν, οι Άβιταλ Ντβόρι και Σάχαρ Χούρεβιτς, θα βρίσκονται στις 4-6 Δεκεμβρίου στην Κύπρο, και θα επισκεφθούν το Μακάρειο Νοσοκομείο, τα παιδιατρικά τμήματα των Γενικών Νοσοκομείων Λεμεσού και Λάρνακας, καθώς επίσης και το ιδιωτικό νοσοκομείο Πολυκλινική Υγεία στη Λεμεσό, για να δώσουν χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Κύπρο, σε συνεργασία επίσης με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό REACTION Youth for the Prevention και την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Υπουργείου Υγείας, οι Ισραηλινοί θεραπευτές–κλόουν, θα πραγματοποιήσουν επίσης σεμινάρια medical clowning της μεθόδου των “Dream Doctors”.

Το “Dream Doctors Project” («Κλόουν-θεραπευτές σε δράση») είναι ένας ισραηλινός μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει στόχο την ενσωμάτωση θεραπευτών-κλόουν ως αναπόσπαστο μέρος του προσωπικού των νοσηλευτηρίων στο Ισραήλ. Οι ιατρικοί –κλόουν εργάζονται σε 29 νοσοκομεία του Ισραήλ και συμμετέχουν σε περισσότερες από 40 ιατρικές διαδικασίες, σε διάφορα τμήματα όπως Νεφρολογικό, Ογκολογικό, Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών κ.λπ.

Η Άβιταλ Ντβόρι εργάζεται ως κλόουν-θεραπεύτρια στα νοσοκομεία Hemek και Meir στο Ισραήλ, τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι διευθύντρια θεάτρου, κουκλοπαίκτρια και καλλιτέχνης σκηνής. Μαζί με τον επίσης κλόουν-θεραπευτή μουσικό Σάχαρ Χούρεβιτς, έχουν ταξιδέψει σε πολλές χώρες στον κόσμο, για να μεταδώσουν την φιλοσοφία και τις τεχνικές των «Κλόουν-Θεραπευτών σε δράση».

Η επίσκεψη των Ισραηλινών κλόουν- θεραπευτών στην Κύπρο είναι μια πρωτοβουλία της Πρεσβείας του Ισραήλ, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Εβραϊκή γιορτή του Χανουκά (Γιορτή του Φωτός).

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΒΑ)