Κατηγορήθηκαν γραπτώς οι συλληφθέντες για ρίψη πυροβολισμών στην επαρχία Πάφου

Κατηγορήθηκαν γραπτώς οι συλληφθέντες για ρίψη πυροβολισμών στην επαρχία Πάφου

Κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα τα δύο πρόσωπα ηλικίας, 27 ετών, που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση ρίψης πυροβολισμών έξω από καφενείο σε χωριό της Επαρχίας Πάφου, το βράδυ της Κυριακής.

Οι 27χρονοι, που τελούσαν υπό κράτηση, κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι  συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Δ, παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών χωρίς την άδεια του επιθεωρητή, ρίψη πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου, απειλή βιαιοπραγίας και δημόσια εξύβριση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η καταγγελία έγινε 35 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα, από 50χρονο που βρισκόταν στο καφενείο. Βάσει της καταγγελίας, διπλοκάμπινο όχημα χρώματος ασημί σταμάτησε στο δρόμο εξωτερικά του καφενείου και ο συνοδηγός του οχήματος έριξε δύο πυροβολισμούς με πυροβόλο όπλο στον αέρα. Στο όχημα επέβαιναν δύο άντρες, οι οποίοι στάθμευσαν το όχημα στο σημείο και ακολούθως εισήλθαν στο καφενείο.

Όταν οι θαμώνες ζήτησαν εξηγήσεις για τη ρίψη των πυροβολισμών, ένας εκ των δύο φέρεται να απείλησε τους θαμώνες, μεταξύ αυτών και τον παραπονούμενο, που ζήτησε εξηγήσεις. Τότε ο 27χρονος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 50χρονου, τον απείλησε και τον εξύβρισε.

Αμέσως οι υπόλοιποι θαμώνες παρενέβησαν και οι δύο αποχώρησαν με το όχημα τους.

Μετά την καταγγελία το ΤΑΕ Πάφου ξεκίνησε τη διερεύνηση της υπόθεσης και εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον δύο 27χρονων, ο ένας εκ των οποίων φαίνεται πως χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο διπλοκάμπινο όχημα.

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν και ακολούθησαν έρευνες στις κατοικίες και στο όχημα του ενός ενώ παραλήφθηκαν και διάφορα τεκμήρια.

Ανακρινόμενοι και οι δύο προέβαλαν  διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται. Οι εξετάσεις συνεχίζονται από τον αστυνομικό σταθμό Παναγιάς σε συνεργασία με το ΤΑΕ Πάφου.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)