Πέντε πρόσωπα συνελήφθηκαν για οχλαγωγία στην Ξυλοφάγου

Πέντε πρόσωπα συνελήφθηκαν για οχλαγωγία στην Ξυλοφάγου

Η Αστυνομία συνέλαβε πέντε πρόσωπα, εναντίον των οποίων διερευνάται υπόθεση οχλαγωγίας, πρόκλησης ανησυχίας σε δημόσιο μέρος, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς σε περιουσία, κοινής επίθεσης και  κλοπής και εμπρησμού αυτοκινήτου.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν ξημερώματα Πρωτοχρονιάς στη Ξυλοφάγου της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου 2019 λήφθηκε πληροφορία ότι νεαρά άτομα είχαν συγκεντρωθεί με τα αυτοκίνητά τους σε συγκεκριμένο δρόμο στη Ξυλοφάγου και προκαλούσαν ανησυχία.

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην περιοχή και με την άφιξη τους οι νεαροί άρχισαν να ρίχνουν εναντίον τους πέτρες, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε αστυνομικά οχήματα.

Δύο από τους νεαρούς, ηλικίας 15 χρόνων, που φέρονται να συμμετείχαν στον πετροβολισμό, συνελήφθησαν λίγο αργότερα, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων σύλληψης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον τριών ακόμα προσώπων, ενός 21 χρόνων και δύο 16 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το απόγευμα από την Αστυνομία δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την υπόθεση οχλαγωγίας και για υπόθεση κλοπής και εμπρησμού αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα το αυτοκίνητο, κλάπηκε γύρω στις 10.50 το βράδυ της Δευτέρας 31 Δεκεμβρίου 2018, ενώ  βρισκόταν έξω από την οικία του 27χρονου ιδιοκτήτη του. Το όχημα κλάπηκε ενώ ο 27χρονος εκφόρτωνε διάφορα πράγματα από αυτό με τα κλειδιά στη μηχανή του αυτοκινήτου.

Γύρω στις 3 χθες τα ξημερώματα το αυτοκίνητο εντοπίστηκε να φλέγεται στο σημείο όπου είχε προηγηθεί το επεισόδιο οχλαγωγίας. Το αυτοκίνητο, η αξία του οποίου ανέρχεται στα 500 ευρώ, καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά.

Στη βάση μαρτυρίας, σχετικά με την υπόθεση κλοπής και εμπρησμού του αυτοκινήτου, επανασυνελήφθησαν δυνάμει νέων δικαστικών ενταλμάτων και οι δύο 15χρονοι, οι οποίοι ήδη τελούσαν υπό κράτηση.

Τα πέντε πρόσωπα τέθηκαν υπό κράτηση ενώ σήμερα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)