Μεγάλη ανανέωση του στόλου της ξεκινά από τον Μάρτιο η Egyptair

Μεγάλη ανανέωση του στόλου της ξεκινά από τον Μάρτιο η Egyptair

Σαράντα-πέντε νέα αεροσκάφη ανακοίνωσε ότι θα εντάξει στον στόλο του εθνικού αιγυπτιακού αερομεταφορέα Egyptair, το Υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου.

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει περίπου το 50% του στόλου και θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2019, με το πρώτο νέο αεροσκάφος που θα ενταχθεί στον στόλο, το Boeing B787-900, γνωστό ως Dreamliner, και άλλα πέντε ίδια αεροσκάφη που θα ενταχθούν στην εταιρεία μέχρι τον Ιούλιο του επόμενου χρόνου, σύμφωνα με κυβερνητική δήλωση.

Επίσης, από τον Ιούλιο του 2019, 12 αεροσκάφη Airbus 220-300 θα ενταχθούν επίσης στον στόλο της EgyptAir, καθώς επίσης και 15 Airbus 320 Nuo μέχρι το τέλος του έτους 2020.

Η δεύτερη φάση του σχεδίου ανανέωσης του στόλου του αιγυπτιακού εθνικού αερομεταφορέα θα διαρκέσει μέχρι το 2027, με την αντικατάσταση παλιών μοντέλων με σύγχρονα, αυξάνοντας παράλληλα τον αριθμό των αεροσκαφών στον στόλο.

Όπως αναφέρει σχετικά και η «Egypt Independent», «η EgyptAir υπέγραψε συμβάσεις τον περασμένο Μάιο στο περιθώριο του Ντουμπάι Airshow με την Boeing να αγοράσει 54 αεροσκάφη διαφορετικών μοντέλων στη μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία της εταιρείας, μία συμφωνία προϋπολογισμού 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα μοντέλα αυτά περιλαμβάνουν 15 αεροσκάφη Airbus, 6 Boeing 787 Dreamliners και 24 αεροσκάφη CS300».

(ΚΥΠΕ/ΝΚ/ΑΑΡ)