Τέσσερις οι νεκροί μέχρι τώρα από την έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο κοντά στις Πυραμίδες

Τέσσερις οι νεκροί μέχρι τώρα από την έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο κοντά στις Πυραμίδες

Τρεις Βιετναμέζοι τουρίστες και ένας Αιγύπτιος ξεναγός είναι ο μέχρι στιγμής θλιβερός απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε σε τουριστικό λεωφορείο, κοντά στις Πυραμίδες, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου, Ναμπίλ Σαντίκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι τραυματίες είναι έντεκα.

Το θέμα παρακολουθεί στενά ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, τονίζουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι ανέφερε ότι οι αρμόδιες αρχές λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των τουριστών, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το εν λόγω τουριστικό λεωφορείο παρέκκλινε της προδιαγεγραμμένης πορείας, που είχε καθοριστεί από πριν.

Ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός  μετέβη στο Νοσοκομείο «Ελ Χάραμ», για συντονισμό των προσπαθειών περίθαλψης των τραυματιών, με τους γιατρούς να έχουν σημάνει συναγερμό για να φροντίσουν τους τραυματίες.

Όπως γράφει η «Egypt Today», «ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός κ. Μαντμπούλι τόνισε ότι η τρομοκρατία αποτελεί πραγματική απειλή για ολόκληρο τον κόσμο». Και προσέθεσε «η Αίγυπτος θα αντιμετωπίσει σθεναρά οποιονδήποτε προσπαθεί να παραβιάσει την ασφάλεια της χώρας».

Έρευνα για την επίθεση, έχει διατάξει ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου Ναμπίλ Σαντίκ.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή και με την πρεσβεία του Βιετνάμ στην Αίγυπτο.

Τέλος, ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου Σάουκι Άλαμ «καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση», όπως γράφει η «Egypt Today», προσθέτοντας ότι «τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις είναι εντελώς ασυμβίβαστες με όλες τις διδασκαλίες των θρησκειών. Και επιβεβαίωσε ότι οι αξιωματούχοι και οι άνθρωποι της Αιγύπτου θα σταθούν ισχυρά αντιμέτωποι με αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις».
(ΚΥΠΕ/ΝΚ/ΑΑΡ)