Μεγάλης κλίμακας άσκηση πυρόσβεσης και διάσωσης άρχισε σήμερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Μεγάλης κλίμακας άσκηση πυρόσβεσης και διάσωσης άρχισε σήμερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Μεγάλης κλίμακας τετραήμερη άσκηση πυρόσβεσης και διάσωσης άρχισε σήμερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του αεροδρομίου Λάρνακας, στο πεδίο ασκήσεων της Πυροσβεστικής εντός του διεθνούς αερολιμένα. Η άσκηση θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.

Σε δηλώσεις του ο Στέλιος Στυλιανού, Επαρχιακός Υπεύθυνος Πυροσβεστικών Σταθμών Λάρνακας, ανέφερε ότι «η άσκηση πραγματοποιείται στα πλαίσια της ετοιμότητας των ανδρών του Πυροσβεστικού Σταθμού του αεροδρομίου Λάρνακας σε συνδυασμό με τους πυροσβέστες των πόλεων.”

Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, αεροσκάφος που προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Λάρνακας παίρνει φωτιά και αμέσως ειδοποιείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία του αεροδρομίου η οποία ανταποκρίνεται αμέσως.

Με την άφιξη τους στη σκηνή οι πυροσβέστες καταφέρνουν να σβήσουν πλήρως τη φωτιά με τη χρήση νερού, αφρού και σκόνης. Αμέσως μετά την κατάσβεση της φωτιάς οι πυροσβέστες με τη χρήση σκαλών ανεβαίνουν στο αεροσκάφος και ξεκινούν τη διάσωση των επιβατών.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, «στην άσκηση έλαβαν μέρος 4 πυροσβεστικά οχήματα του Πυροσβεστικού σταθμού του αεροδρομίου και δύο πυροσβεστικά οχήματα από το Σταθμό της Λάρνακας, όπως προβλέπει το Σχέδιο Δράσης Λάρνακας. Η πυρκαγιά έχει κατασβεστεί σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, οι πυροσβέστες έχουν διασώσει τέσσερις επιβάτες ενώ τα πυροσβεστικά οχήματα παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση που συμβεί οποιοδήποτε περιστατικό».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Στυλιανού είπε ότι «η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε ως ένα πραγματικό γεγονός και ουσιαστικά ήταν άσκηση εξέτασης της απόδοσης των πυροσβεστών».

Σε άλλη ερώτηση, ο Επαρχιακός Υπεύθυνος Πυροσβεστικών Σταθμών Λάρνακας απάντησε ότι «θέλουμε το κοινό να νοιώθει ασφαλές όταν ταξιδεύει και να αισθάνεται ότι υπάρχουν οι σωστικές υπηρεσίες του αεροδρομίου που ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμες να επέμβουν για κάθε περιστατικό».
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)