Μετά την αποστολή αυτοσχέδιων βομβών σε πολιτικούς, ο Τραμπ ζητά από τα ΜΜΕ να ‘σταματήσουν τις εχθροπραξίες’

Μετά την αποστολή αυτοσχέδιων βομβών σε πολιτικούς, ο Τραμπ ζητά από τα ΜΜΕ να ‘σταματήσουν τις εχθροπραξίες’

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καταδίκασε ξανά την Τετάρτη το βράδυ την αποστολή αυτοσχέδιων βομβών σε πολλούς πολιτικούς του αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένου του τηλεοπτικού δικτύου CNN, καλώντας όμως ταυτόχρονα τα μέσα ενημέρωσης να “αναστείλουν τις εχθροπραξίες”.

“Η ομοσπονδιακή Κυβέρνηση διενεργεί μια εντατική έρευνα και θα βρούμε τους υπεύθυνους και θα τους προσαγάγουμε ενώπιον της δικαιοσύνης. Πολύ γρήγορα ελπίζω”, είπε ο Ρεπουμπλικάνος, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Ουισκόνσιν.
“Κάθε πράξη ή απειλή πολιτικής βίας είναι μια επίθεση εναντίον της ίδιας της δημοκρατίας μας”, συνέχισε, τονίζοντας πως εύχεται τα πολιτικά κόμματα των ΗΠΑ να εκφράζονται “με ειρήνη και αρμονία”.

Ταυτόχρονα, ο Τραμπ απαίτησε από τα αμερικανικά ΜΜΕ να υιοθετήσουν “πολιτισμένο τόνο”, να “σταματήσουν τις εχθροπραξίες χωρίς τέλος”, τις “συνεχείς επιθέσεις και τον αρνητισμό” και τη μετάδοση “συχνά ψευδών” ειδήσεων.

“Πρέπει να σταματήσουν”, επέμεινε. “Είμαστε 13 ημέρες πριν από τις πολύ, πολύ σημαντικές εκλογές”, συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις ενδιάμεσες εκλογές για την ανανέωση του αμερικανικού Κογκρέσου την 6η Νοεμβρίου.

Ακόμη, ο Τραμπ είπε πως “δεν πρέπει να γίνονται επιθέσεις από όχλους σε δημόσιους χώρους”, ούτε να “καταστρέφεται δημόσια περιουσία”. Προφανώς αναφερόταν στο γεγονός ότι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι και εγκάλεσαν Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές κατά τη διάρκεια της ασυνήθιστα μακράς και εξαιρετικά τεταμένης διαδικασίας για την επικύρωση του διορισμού του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ προσπαθούν να εντοπίσουν ένα ύποπτο πακέτο που πιστεύουν ότι εστάλη στον πρώην Αντιπρόεδρο της χώρας, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε αξιωματούχος.

Επίσης το FBI επιβεβαίωσε ότι βρέθηκαν δύο ακόμη ύποπτα δέματα, παρόμοια με εκείνα που αναχαιτίστηκαν πριν φθάσουν στον Αμερικανό πρώην Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και άλλα εξέχοντα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, που είχαν ταχυδρομηθεί στη Δημοκρατική βουλευτή Μαξίν Ουότερς της Καλιφόρνιας.

Τα δύο δέματα που προορίζονταν για την Ουότερς, πολύπειρη πολιτικό των Δημοκρατικών από το Λος Άντζελες που έχει επικρίνει με σφοδρότητα τον Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, αυξάνουν σε συνολικά οκτώ τον αριθμό των δεμάτων που φέρονται να περιείχαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ συνεχίζουν να διενεργούν έρευνα για την υπόθεση, που χαρακτηρίζουν τρομοκρατική ενέργεια.

Ο πρώην Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και η πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ήταν ανάμεσα στους στόχους των πακέτων με αυτοσχέδιες βόμβες τα οποία ταχυδρομήθηκαν σε εξέχοντες Δημοκρατικούς πολιτικούς και στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Οι αμερικανικές αρχές θεωρούν την αποστολή των πακέτων αυτών τρομοκρατική ενέργεια.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters -dpa/ΘΝΕ/ΜΚ)