Ο Ηλίας Ηλία νικητής του τέταρτου αγώνα κόμπακ του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Σκοποβολής

Ο Ηλίας Ηλία νικητής του τέταρτου αγώνα κόμπακ του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Σκοποβολής

Με 97 επιτυχίες στους 100 δίσκους, ο διεθνής σκοπευτής της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λευκωσίας, Ηλίας Ηλία, κέρδισε τον τέταρτο αγώνα κόμπακ του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Σκοποβολής ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΚΟΚ, ο αγώνας ήταν για το «Κύπελλο Αμμοχώστου» κι έγινε στις εγκαταστάσεις του διεθνούς σκοπευτηρίου Λεμεσού, το περασμένο Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου, στη μνήμη του τέως αξιωματούχου της ΣΚΟΑΜ Γαβριήλ Οδυσσέως. Αυτός ήταν και ο πρώτος από μια σειρά αγώνων κόμπακ που μετά από απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής ΦΙΤΑΣΚ και του Δ.Σ της ΣΚΟΚ, διεξήχθη σε δυο μέρες, λόγω πληθώρας συμμετοχών.

Πίσω από τον νικητή Ηλία Ηλία, ο Άγγελος Αβραάμ της ΣΚΟΛΕΜ κατετάγη δεύτερος με 96/100, ενώ στην τρίτη θέση είχαμε τετραπλή ισοβαθμία με 95/100. Ως εκ τούτου οι τρεις από τους τέσσερις αθλητές οδηγήθηκαν σε αγώνα μπαράζ 25 δίσκων, στη διαδικασία του οποίου δεν μπόρεσαν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, αφού οι Ντίνος Κωνσταντίνου (ΣΚΟΠΑΦ), Λεύκιος Μιλτιάδους (ΣΚΟΛΕΜ) και Μάριος Βαρβάτσης (ΣΚΟΑΜ) βρέθηκαν ξανά ισόβαθμοι με 23/25.

Οι τρεις αθλητές αναγκάστηκαν σε νέα «μονομαχία», σε αγώνα «ξαφνικού θανάτου» αυτή τη φορά, ο οποίος ήταν επίσης μακράς διάρκειας, αφού χρειάστηκαν 20 δίσκοι για να ξεκαθαρίσει ο νικητής! Πρώτος αποχώρησε ο Μάριος Βαρβάτσης με 7 εύστοχε βολές, ενώ η «κόντρα» των άλλων δυο που συνέχισαν να έχουν τις ίδιες ευστοχίες και αστοχίες, τελικά ανέδειξε νικητή τον Ντίνο Κωνσταντίνου με 10 εύστοχες βολές, έναντι 8 του αντιπάλου του.

Ο νεαρός  Αλέξανδρος Δημητρίου της ΣΚΟΛΕΜ ήταν ο νικητής στους έφηβους με 87/100, ενώ ο συναθλητής του Μιλτιάδης Καραολής πρώτευσε στους σίνιορς με 92/100 και ο Ανδρέας Κατζιανής της ΣΚΟΑΜ στους βετεράνους με 80/100. Ο Ιωακείμ Ιωακείμ της ΣΚΟΚΕΡ ήταν ο νικητής στη Β’ κατηγορία με 93/100, ο Βάσος Κωνσταντίνου της ΣΚΟΑΜ στη Γ’ κατηγορία με 94/100, ενώ με το ίδιο σκορ ο Χριστόδουλος Αμύρωτος της ΣΚΟΛΕΜ πήρε την πρώτη θέση στην Δ’ κατηγορία.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΒΑ)