Στην Ιαπωνία ο Κοντίδης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκαφών τύπου Lazer που ξεκινά αύριο

Στην Ιαπωνία ο Κοντίδης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκαφών τύπου Lazer που ξεκινά αύριο

Ο  Παγκόσμιος Πρωταθλητής Παύλος Κοντίδης βρίσκεται στο Σακαϊμινάτο της Ιαπωνίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκαφών τύπου Laser που ξεκινάει την Πέμπτη (4/7) και θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη Τρίτη (9/7). Ο Κύπριος ιστιοπλόος θα βρεθεί για ακόμη μία φορά ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα του αθλήματος, στο φετινό αγώνα της χρονιάς τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους υπόλοιπους 159 ιστιοπλόους από 60 διαφορετικές χώρες, που θα συμμετέχουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα νερά δεν είναι άγνωστα για τον Ολυμπιονίκη μας, αφού η προετοιμασία του, λίγες εβδομάδες νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε στο μέρος που διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται πάντως για το ίδιο μέρος ούτε και για την ίδια θάλασσα στην οποία θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020.

Ο Κοντίδης αναμένεται να δώσει μία σκληρή μάχη απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, αφού πρόκειται για δώδεκα ιστιοδρομίες χωρίς κούρσα μεταλλίων σε έξι μέρες αγώνων, εκ των οποίων οι πρώτες τρεις θα είναι προκριματικές και οι τελευταίες τρεις τελικές.

«Το Σακαϊμινάτο είναι ένα μέρος με ιδιαίτερες συνθήκες, το γεγονός όμως ότι έχουμε κάνει εδώ την προετοιμασία, μάς έχει βοηθήσει να έχουμε μία πολύ καλή αντίληψη του νερού και των καιρικών συνθηκών», δήλωσε ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.

Ο κορυφαίος ιστιοπλόος του κόσμου για το 2018 ανέφερε επίσης: «Γνωρίζω πως ο αγώνας θα είναι μακρύς και σκληρός, νοιώθω όμως πανέτοιμος να τα δώσω όλα στο νερό και να φέρω όσον το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. Στον συγκεκριμένο αγώνα, κάθε πόντος είναι σημαντικότατος, αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα κερδίσει».

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΒΑ)