Οι αρχές του Μεξικού συνέλαβαν πέντε υπόπτους και απελευθέρωσαν 27 ομήρους στο Κανκούν

Οι αρχές του Μεξικού συνέλαβαν πέντε υπόπτους και απελευθέρωσαν 27 ομήρους στο Κανκούν

Πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν σε επιχείρηση στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση της απαγωγής 27 εργαζομένων σε κέντρο τηλεφωνικών κλήσεων, που πιθανόν συνδέεται με τη διένεξη μεταξύ επιχειρηματιών, στην πόλη Κανκούν, γνωστό μεξικανικό θέρετρο, ενημέρωσε αξιωματούχος.

Ο Όσκαρ Μόντες δε Οκα, γενικός εισαγγελέας στην Κιντάνα Ρο, διευκρίνισε ότι οι όμηροι απελευθερώθηκαν από στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου το πρωί της Τετάρτης, μερικές ώρες αφού τους απήγαγαν.

“Η έρευνά μας μάς οδήγησε στο προκαταρκτικό συμπέρασμα πως επρόκειτο για μια διένεξη μεταξύ των ιδιοκτητών της επιχείρησης, μάλιστα ο ένας από τους ιδιοκτήτες ήταν ανάμεσα στους ομήρους”, εξήγησε ο Μόντες δε Οκα. Η διένεξη ενδέχεται να συνδεόταν με τη διεκδίκηση δεδουλευμένων και την κακομεταχείριση εργαζομένων στο κέντρο κλήσεων, που προωθεί πακέτα διακοπών, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα.

Ο Μόντες δε Οκα συμπλήρωσε ότι ερευνάται το εάν και κατά πόσον οι ύποπτοι είναι μέλη κάποιου καρτέλ που επιδίδεται σε διακίνηση ναρκωτικών και εκβιάσεις. Η διάσωση των ομήρων έγινε από στελέχη διαφόρων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της Εθνοφρουράς, νέου σώματος που ίδρυσε φέτος ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ για να αντιμετωπίσει τη μάστιγα της βίας στο Μεξικό.

Περίπου οκτώ ένοπλοι έκαναν έφοδο στο κέντρο τηλεφωνικών κλήσεων το απόγευμα της Τρίτης και πήραν περίπου 30 εργαζόμενους και παριστάμενους σε αυτούς, τους έβαλαν μέσα σε δύο βαν χωρίς να υπάρξει αντίσταση από μέρους τους ή πάλη και τους οδήγησαν σε ένα σπίτι στα προάστια του Κανκούν, αφηγήθηκε ο Μόντες δε ξκα, επικαλούμενος όσα κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Όταν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης εισέβαλαν στο σπίτι όπου βρίσκονταν οι όμηροι, βρέθηκαν αντιμέτωπες με πέντε ένοπλους που φρουρούσαν 27 εργαζόμενες και εργαζόμενους, που είχαν τα μάτια δεμένα. Σύμφωνα με τον Μόντες δε Οκα, τρεις όμηροι είχαν ήδη αφεθεί ελεύθεροι. Αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις από τους απαγωγείς αμέσως και τους υπόλοιπους δύο έπειτα από σύντομη καταδίωξη, είπε ο γενικός εισαγγελέας. Στην επιχείρηση που διεξήγαγαν οι αρχές κατασχέθηκαν δύο ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου τύπου AR-15 και δύο πιστόλια διαμετρήματος 9 χιλιοστών στο σπίτι όπου βρίσκονταν οι όμηροι, συμπλήρωσε ο ίδιος.

(ΚΥΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/ΜΑΝ/ΓΒΑ)