Παραδέχθηκε ακόμα 41 κατηγορίες η 46χρονη που κατηγορείται για υπεξαίρεση χιλιάδων ευρώ σε Συνεργατικό Ταμιευτήριο στη Δρομολαξιά

Δικαστήριο

Παραδέχθηκε ακόμα 41 κατηγορίες η 46χρονη που κατηγορείται για υπεξαίρεση χιλιάδων ευρώ σε Συνεργατικό Ταμιευτήριο στη Δρομολαξιά

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η Μηλίτσα Σορόκκου 46 χρόνων από τη Δρομολαξιά που κατηγορείται για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού άνω των 270 χιλιάδων ευρώ, από το υποκατάστημα του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου – Λάρνακας στη Δρομολαξιά, ενώ είχε τη θέση του Αρχιταμία, παραδέχθηκε σήμερα άλλες 41 από τις συνολικά 245 κατηγορίες που αντιμετώπιζε.
 
Συγκεκριμένα η 46χρονη άλλαξε την απάντηση της από «μη παραδοχή» σε «παραδοχή» σε 41 κατηγορίες που αφορούν απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και καταρτισμό πλαστού εγγράφου από συγκεκριμένους πελάτες του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου – Λάρνακας, για διάφορα ποσά που αρχίζουν από 100 ευρώ και φθάνουν τις 10 χιλιάδες ευρώ.
 
Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο, στις 5 Δεκεμβρίου, η κατηγορούμενη παραδέχθηκε επτά κατηγορίες που αφορούν κλοπή από υπάλληλο, συναλλαγή με αντιπροσώπους που υποδηλώνουν διαφθορά, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και κλοπή.
 
Κατά τη σημερινή διαδικασία ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου ανέγνωσε τις 41 κατηγορίες στις οποίες η κατηγορούμενη απάντησε «παραδέχομαι».
 
Ο κ. Παπανικολάου ζήτησε από το Δικαστήριο χρόνο για επανεξέταση της θέσης της Εισαγγελίας για τις υπόλοιπες 197 κατηγορίες, αφού όπως εξήγησε η κατηγορούμενη έχει παραδεχθεί την υπόθεση.  
 
Μετά την εξέλιξη αυτή η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την 24η Φεβρουαρίου 2017 για ανάγνωση γεγονότων και προγραμματισμό στις υπόλοιπες κατηγορίες.
 
Ζήτησε επίσης όπως ετοιμαστεί έκθεση του Γραφείου Ευημερίας για την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση της κατηγορούμενης και διέταξε όπως αυτή παραμείνει ελεύθερη με τους ίδιους περιοριστικούς όρους που ίσχυαν μέχρι σήμερα, δηλαδή παρέδωσε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, υπέγραψε εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ, πρέπει να εμφανίζεται μια φορά την εβδομάδα σε Αστυνομικό Σταθμό, ενώ το όνομα της τοποθετήθηκε στη λίστα των ατόμων των οποίων η έξοδος από τη χώρα απαγορεύεται.
 
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 18 Αυγούστου 2015 μετά από καταγγελία του εσωτερικού ελεγκτή της τράπεζας για έλλειμμα 82,500 ευρώ στο ταμείο της 46χρονης και άλλων 18 χιλιάδων ευρώ από δύο άλλα ταμεία.

Στην Αστυνομία η Αρχιταμίας παραδέχθηκε ότι πήρε τα λεφτά και ομολόγησε ότι ορισμένα από αυτά τα έδωσε στα δύο παιδιά της για να αγοράσουν αυτοκίνητα και ότι ξόδεψε αρκετά χρήματα σε ρούχα, παπούτσια, τσάντες και καλλυντικά.

Μετά τη σύλληψή της, έγιναν καταγγελίες στο ΤΑΕ Λάρνακας από δύο πελάτες του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου – Λάρνακας ότι η ύποπτη πήρε από τους λογαριασμούς τους χρηματικά ποσά ύψους περίπου 100 χιλιάδων ευρώ, κλοπές τις οποίες η 46χρονη παραδέχθηκε.
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΧΡ)