Παραίτηση Υπουργών ζητά η ΔΕΟΚ για το λιμάνι

Παραίτηση Υπουργών ζητά η ΔΕΟΚ για το λιμάνι

Η εξέλιξη της χαώδους κατάστασης που επικρατεί στο λιμάνι Λεμεσού και η τεράστια ζημιά που επιφέρει στην κυπριακή οικονομία έχει αποδείξει περίτρανα ότι οι ιδιωτικοποιήσεις/αποκρατικοποιήσεις προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας είναι ένα σύνθημα ‘φούσκα’ δεξιάς και νεοφιλελεύθερης πνοής, σχολιάζει σε σημερινή ανακοίνωση η ΔΕΟΚ.

Η συντεχνία σημειώνει ότι η τραγική κατάσταση στο λιμάνι Λεμεσού θα πρέπει τουλάχιστον να οδηγήσει σε παραίτηση Υπουργού ή και Υπουργών.

Εκτιμά δε ότι η κατάσταση στο λιμάνι οφείλεται, εν μέρει, και στην «απόλυση/εκδίωξη» από το λιμάνι δεκάδων έμπειρων υπαλλήλων της Αρχής Λιμένων, αχθοφόρων και άλλων.

Κάνει επίσης λόγο για «παράδοξη και εκκωφαντική» σιωπή της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ για το κατάντημα του λιμανιού και τις τεράστιες αλυσιδωτές ζημιές στην οικονομία, προσθέτοντας ότι «στο παρελθόν για 2-3 ώρες απεργίες εργαζομένων στο λιμάνι ‘έσκιζαν τα ιμάτια τους’».

Η ΔΕΟΚ καλεί την κυβέρνηση και κάθε άλλο αρμόδιο παράγοντα και φορέα να επαναξιολογήσουν την κατάσταση και το ενδεχόμενο να στηρίξουν και να ενισχύσουν την Αρχή Λιμένων Κύπρου να επανακτήσει το κρίσιμο ρόλο διαχείρισης και λειτουργίας των λιμανιών.

(ΚΥΠΕ/ΚΔ/KXΡ)