Τουρκικά ΜΜΕ: Τον πλήρη έλεγχο της Ελ Μπαμπ διασφάλισε ο τουρκικός στρατός

Τουρκικά ΜΜΕ: Τον πλήρη έλεγχο της Ελ Μπαμπ διασφάλισε ο τουρκικός στρατός

Τον πλήρη έλεγχο της συριακής πόλης Ελ Μπαμπ διασφάλισε ο τουρκικός στρατός, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, δημοσιεύοντας τις πρώτες φωτογραφίες της νίκης, όπως την χαρακτηρίζουν, που έφτασαν από την πόλη. Ομάδες του στρατού κάνουν επιχειρήσεις εκκαθάρισης στις κατοικημένες περιοχές της πόλης. 

Για το δεύτερο αυτό στάδιο της επιχείρησης που αφορά την εκκαθάριση έχουν μεταφερθεί ενισχύσεις του τουρκικού στρατού και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και ξεκίνησε έρευνα από πόρτα σε πόρτα με στόχο να εντοπίσουν τυχόν μέλη του ISIS που βρίσκονται κρυμμένα. Θα γίνει επίσης εκκαθάριση και από τις νάρκες που έστρωσε η οργάνωση στα τέσσερα σημεία της πόλης. Η επιχείρηση αναμένεται να κρατήσει ένα μήνα. 

Με ανακοίνωσή του ο τουρκικός στρατός αναφέρει ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο η περιοχή μεταξύ Αζέζ και Τζεραμπλούς η οποία αποτελείται από 229 τετραγωνικά χιλιόμετρα κατοικημένες περιοχές και 1,910 τετραγωνικά χιλιόμετρα εκτάσεων.

Στην επιχείρηση Ελ Μπαμπ που ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου του 2016 πολιορκήθηκε η πόλη από ανατολικά, δυτικά και βόρεια, πέρασε στα χέρια φίλιων δυνάμεων ο έλεγχος της διόδου μεταξύ Χαλεπίου και Μουνμπίτζ. Σε μεγάλο βαθμό τέθηκε υπό έλεγχο η πόλη Ελ Μπαμπ και ξεκίνησε η εκκαθάριση. 

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΚΧΡ)