Πρόσκληση Τραμπ στο Νετανιάχου για συνάντηση στην Ουάσιγκτον το Φεβρουάριο

Πρόσκληση Τραμπ στο Νετανιάχου για συνάντηση στην Ουάσιγκτον το Φεβρουάριο

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να τον επισκεφθεί στην Ουάσιγκτον το Φεβρουάριο, έγινε σήμερα γνωστό από το γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού μετά την πρώτη τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ των δύο ηγετών, έπειτα από την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

“Η τελική ημερομηνία θα οριστεί τις ημέρες πριν από” την επίσκεψη, διευκρίνισε το γραφείο του Νετανιάχου προσθέτοντας ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας “τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, την ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστινίους και άλλα θέματα”.

Οπως επισημαίνεται, “ο Πρωθυπουργός (του Ισραήλ) εξέφρασε τη βούλησή του να εργαστεί στενά με τον Πρόεδρο Τραμπ προκειμένου να σφυρηλατήσουν το κοινό όραμα για την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή, χωρίς κενά μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ”. Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχαν μια “πολύ θερμή” τηλεφωνική συνομιλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στην Ουάσιγκτον, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε νωρίτερα ότι η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Νετανιάχου ήταν “πολύ καλή”.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΓΒΑ)