‘Οι προτεραιότητες για ΕΕ είναι η ανάπτυξη και η εργασία’ κατά τον Τζεντιλόνι, ‘όχι οι δημοσιονομικές εμμονές’

‘Οι προτεραιότητες για ΕΕ είναι η ανάπτυξη και η εργασία’ κατά τον Τζεντιλόνι, ‘όχι οι δημοσιονομικές εμμονές’

“Οι προτεραιότητες για την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι η ανάπτυξη και η εργασία” δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, μετά την σημερινή συνάντησή του στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

“Δεν υπάρχει μέλλον, τουλάχιστον στο ύψος της παράδοσής της, για μια Ευρώπη που έχει εμμονή με τα δημοσιονομικά” και “δεν επικεντρώνεται στην εργασία και την ανάπτυξη”, επέμεινε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι “η Ρώμη και το Παρίσι καταβάλλουν ουσιαστικές προσπάθειες για να δοθεί νέα ώθηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της, μετά το Brexit” και ενώ είναι αντιμέτωπη με “διάφορα άλλα προβλήματα”.

Ο Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι “οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να εργασθούν μαζί με εκείνες της Αφρικής, για να περιορισθούν οι μεταναστευτικές ροές και να ευνοηθεί η ανάπτυξη”.

Επανέλαβε επίσης ότι “το βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος πρέπει να το μοιρασθούν όλοι, να μην μείνει φορτωμένο στις πλάτες μόνο κάποιων χωρών”.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΜΑΝ/ΑΧΡ)