Πρώτη ενημερωτική συνάντηση ΚΟΕ με Αθλητικές Ομοσπονδίες

Πρώτη ενημερωτική συνάντηση ΚΟΕ με Αθλητικές Ομοσπονδίες

Οι θέσεις των Αθλητικών Ομοσπονδιών για την ενιαία αθλητική νομοθεσία, καθώς και οι ανησυχίες από τις συνεχείς προσπάθειες που γίνονται από πλευράς Τουρκοκυπρίων για διεθνή αναγνώριση μέσω του αθλητισμού, ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη ανάμεσα στην ηγεσία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και των Ομοσπονδιών.

Με τη συνάντηση, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΚΟΕ, άνοιξε ένας ακόμη δίαυλος επικοινωνίας για την έγκαιρη αλληλοενημέρωση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος ΚΟΕ και Αθλητικών Ομοσπονδιών και τη χάραξη πολιτικής που θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία και την υλοποίηση των στόχων που τίθενται για τον αθλητισμό στην Κύπρο.
 
Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε εκτενώς σε θέματα Ολυμπισμού, και τους στόχους που τίθενται από το Ολυμπιακό Κίνημα, προβαίνοντας σε ανάλυση της Ολυμπιακής Φιλοσοφίας, καθώς και στην Ολυμπιακή Ατζέντα 2016-2020 σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).
 
Στη συνέχεια υπήρξε αναλυτική παρουσίαση από τη Γενική Διευθύντρια της ΚΟΕ Όλγα Πιπερίδου, του προγραμματισμού για το 2017, με ιδιαίτερη έμφαση στις αγωνιστικές συμμετοχές σε τέσσερις διεθνείς διοργανώσεις, καθώς και τους στόχους που τίθενται για αυτές, όπως επίσης και για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που ετοιμάζει η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.
 
Ακολούθησε συζήτηση για θέματα που απασχολούν την ΚΟΕ και τις Ομοσπονδίες τόσο σε ό,τι αφορά την καθημερινή λειτουργία, όσο και θέματα αγωνιστικού προγραμματισμού. Όπως διεφάνη, απασχολούν έντονα αρκετές αθλητικές ομοσπονδίες, οι συνεχείς προσπάθειες που γίνονται από πλευράς Τουρκοκυπρίων για διεθνή αναγνώριση μέσω του αθλητισμού και εξετάστηκαν οι τρόποι και οι ενέργειες που πρέπει να γίνονται ώστε να αντιμετωπίζονται οι προσπάθειες αυτές.

Κατατέθηκαν επίσης απόψεις και εισηγήσεις που αφορούν το θέμα της δημιουργίας ενιαίας αθλητικής νομοθεσίας, ενώ συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν στο Ολυμπιακό Μέγαρο όπου στεγάζονται οι Ομοσπονδίες. Αποφασίστηκε επίσης όπως στην αμέσως επόμενη συνεδρία κατατεθούν εισηγήσεις για την παρουσίαση πολιτικής και δράσης για θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως π.χ. το θέμα των προϋπολογισμών, των αθλητικών σχεδιασμών και των στόχων που τίθενται, σε συνάρτηση με την οικονομική στήριξη των Ομοσπονδιών.
 
(ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΒΑ)