Η ΠΣΕΜ καλεί τα πολιτικά κόμματα να μην ψηφίσουν τους νέους κανονισμούς για την εκπαίδευση

Η ΠΣΕΜ καλεί τα πολιτικά κόμματα να μην ψηφίσουν τους νέους κανονισμούς για την εκπαίδευση

Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) σε ανακοίνωσή της καλεί τα πολιτικά κόμματα, να μην υπερψηφίσουν τους νέους κανονισμούς που θα βάλουν, όπως υποστηρίζει η οργάνωση, «ταφόπλακα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Καλεί επίσης όσα κόμματα επί διακυβέρνησης τους έδωσαν αγώνες για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση μέσα στα σχολεία, να μην αφήσουν να γίνει αυτή η συντηρητική στροφή της δημόσιας εκπαίδευσης. Αναφέρουν ακόμα ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια να συναντηθούν με όσα κόμματα δεν τους δέχτηκαν ακόμα, για να προσπαθήσουν να τους πείσουν να καταψηφίσουν την μετατροπή του σχολείου σε εξεταστικό κέντρο.

Η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι οι νέοι κανονισμοί δημιουργούν ένα σχολείο μακριά από αυτό που οι ίδιοι θέλουν.

« Εμείς θέλουμε ένα σχολείο ανθρώπινο και δημοκρατικό, στους τρόπους διδασκαλίας, λειτουργίας και αξιολόγησης. Ένα σχολείο που οι μαθητές να αγωνίζονται για τη γνώση και όχι για το βαθμό. Ένα σχολείο που να μας διαμορφώνει ως ενεργούς πολίτες, με κριτική σκέψη και άποψη. Αν όσοι την επόμενη μέρα κάθε εκλογικής διαδικασίας, που η αποχή είναι στα ύψη, νοιάζονται πραγματικά για τους νέους που αποστρέφονται την πολιτική, ας έρθουν να παρακολουθήσουν μια μέρα μέσα σε ένα σχολείο. Τότε θα καταλάβουν τι ακριβώς λέμε, αλλά και το γιατί θέτουμε αυτά τα αιτήματα», αναφέρει η οργάνωση.  

Την επόμενη Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, θα τεθούν προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων οι κανονισμοί λειτουργίας των δημοσίων σχολείων.

Η ΠΣΕΜ ευχαριστεί επίσης τους μαθητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής.

«Στείλαμε το μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας ότι έχουμε και λόγο και άποψη, αφού είμαστε οι πρώτοι που ζούμε καθημερινά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και η Συνομοσπονδία των Γονέων, η ΠΟΦΕΝ, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, οι εκατοντάδες καθηγητές μας, όπως επίσης και τα πολιτικά κόμματα που είχαμε μέχρι τώρα συνάντηση», αναφέρεται.

Τέλος αναφέρεται ότι αν δεν εισακουστούν οι ανησυχίες των μαθητών δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά μόνο η λήψη νέων μέτρων.

(ΚΥΠΕ/ΘΝΕ/ΓΧΡ)