Το Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν, τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον ο Βασιλιάς Αμπντάλα

Το Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν, τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον ο Βασιλιάς Αμπντάλα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναμένεται να μιλήσουν αύριο στο τηλέφωνο, στην πρώτη τους συνομιλία, από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Τραμπ, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης στο CNN.

Εξάλλου ο Ιορδανός βασιλιάς Αμπντάλα θα βρεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από Δευτέρα  για επίσκεψη εργασίας, σύμφωνα με την πρεσβεία της Ιορδανίας στην Ουάσιγκτον, στην πρώτη επίσκεψη Άραβα ηγέτη στη νέα κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ανακοινώθηκε ότι θα συναντηθεί με τη νέα κυβέρνηση και το Κογκρέσο αλλά δεν είναι σαφές εάν θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών. Ο Βασιλιάς μόλις ολοκλήρωσε επίσκεψη στη Ρωσία όπου ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε την Ιορδανία για την στήριξή της στην ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία.

Η επίσκεψη του βασιλιά της Ιορδανίας λαμβάνει χώρα ενώ ο Τραμπ προετοιμάζεται να υπογράψει προεδρικό διάταγμα το οποίο θα περιλαμβάνει μια προσωρινή απαγόρευση εισόδου σε όλους τους πρόσφυγες καθώς και την αναστολή χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων για υπηκόους του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΚΧΡ/ΘΚΕ)