Σε μεγάλο αριθμό ελέγχων και καταγγελιών προέβη τον Ιανουάριο η Αστυνομία

Σε μεγάλο αριθμό ελέγχων και καταγγελιών προέβη τον Ιανουάριο η Αστυνομία

Σε μεγάλο αριθμό ελέγχων και καταγγελιών προέβη τον Ιανουάριο η Αστυνομία κατά τις παγκύπριες και συντονισμένες εκστρατείες και επιχειρήσεις της Δύναμης στο πλαίσιο πρόληψης και πάταξης της εγκληματικότητας και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των εκστρατειών, ελέχθησαν παγκύπρια 3,712 οχήματα και 4,058 πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτά.

Επίσης, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 2,265 νυκτερινά κέντρα, στη διάρκεια των οποίων έγιναν 632 καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο.

Στο πλαίσιο των πιο πάνω επιχειρήσεων έγινε παγκύπρια περιπολιακή κάλυψη έξω από φούρνους, χρυσοχοεία, καταστήματα, καφενεία κ.ά, ενώ ελέγχθηκαν και περιπολήθηκαν διάφορες περιοχές με σκοπό την πρόληψη διαρρήξεων και κλοπών.

Εξάλλου, διενεργήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι σε όλες τις επαρχίες, κατά τους οποίους προέκυψαν 9,562 καταγγελίες που αφορούσαν οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, καθώς και 11,868 καταγγελίες για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα.

Επίσης έγιναν 6,702 έλεγχοι αλκοόλης και προέκυψαν 831 καταγγελίες.

Παράλληλα, εκδόθηκε αριθμός γραπτών παρατηρήσεων και γραπτών προειδοποιήσεων σε οδηγούς.

Εξάλλου, στη διάρκεια επιχειρήσεων που διεξήχθηκαν για εφαρμογή του Νόμου που αφορά τα ιδιωτικά γραφεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ελέγχθηκαν 113 ιδιωτικοί φρουροί ασφαλείας, χωρίς ωστόσο να προκύψει οτιδήποτε το παράνομο.

Οι συντονισμένες και στοχευμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, συνεχίζονται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται να προληφθεί και να παταχθεί κάθε μορφή παρανομίας, στοχεύοντας στην περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ/ΓΜΙ/ΓΧΡ)