Σοκ στον ελληνικό αθλητισμό από απώλεια Aντιπρoέδρου ΣΕΓΑΣ

Σοκ στον ελληνικό αθλητισμό από απώλεια Aντιπρoέδρου ΣΕΓΑΣ

Συγκλονισμένος είναι ο χώρος του ελληνικού αθλητισμού από την είδηση του θανάτου του Αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ, Γιάννη Σταματόπουλου. Τα αίτια θανάτου του 63χρονου δεν έχουν επισήμως ανακοινωθεί, όμως οι πλείστες πληροφορίες συγκλίνουν στην εκδοχή της αυτοκτονίας. 

Ο Γ. Σταματόπουλος διετέλεσε επί σειρά ετών παράγοντας του ΣΕΓΑΣ και εκπρόσωπός του στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων, της Κεντρικής Επιτροπής Κριτών, αλλά και της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού, ενώ βρισκόταν και στην κεφαλή της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι «αφιέρωσε τη ζωή του στον ελληνικό στίβο, πάντα κοντά στις αθλήτριες και τους αθλητές είχε την ευθύνη των εθνικών μας ομάδων και με την καλοσύνη του, την ευγένεια και τις σωστές αποφάσεις του είχε καθοριστική συμβολή στις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού στίβου, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η οικογένεια του στίβου αποχαιρετά σήμερα έναν καλό φίλο, έναν ακούραστο εργάτη, αλλά πάνω από όλα έναν καλό άνθρωπο».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην οποία επισημαίνεται η σπανιότητα του χαρακτήρα του Γ. Σταματόπουλου, τον οποίο χαρακτήριζε η αξιοπρέπεια, η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα με την οποία εκπλήρωνε στο ακέραιο τα καθήκοντά του.

(ΚΥΠΕ/ΕΜ/ΑΑΡ)