Επανεκλέγονται οι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές

Επανεκλέγονται οι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές

Επανεκλέγονται οι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές

Στα χέρια των ρεπουμπλικανών παραμένει η ομοσπονδιακή βουλή, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στη Γερουσία, αφού οι δημοκρατικοί απέτυχαν να εκλέξουν τις 4 έδρες που χρειάζονται.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, επανεκλέγονται και οι 3  Ελληνοαμερικανικοί βουλευτές Κώστας Μπιλιράκης και Τζον Σαρμπανης και Ντίνα Τάιτους, καθώς και η Νίκι Τσόνγκας, χήρα του αείμνηστου γερουσιαστή Πολ Τσόνγκας.

Επανακλέγονται οι περισσότεροι φιλέλληνες στη Βουλή και τη Γερουσία. Αναλυτικότερα:

Στη 12η περιφέρεια της Φλόριδας, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Κώστας Μπιλιράκης επανεκλέγεται με ποσοστό 68,6% έναντι 31,4% του δημοκρατικού του αντιπάλου Ρόμπερτ Τάγιερ. Με 63% επανεκλέγεται η δημοκρατική βουλευτής Ντίνα Τάιτους στην 1η περιφέρεια της Νεβάδα.

Στην 3η εκλογική περιφέρεια του Μέριλαντ, ο δημοκρατικός βουλευτής Τζον Σαρμπάνης λαμβάνει 64% έναντι 33% του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Μαρκ Πλάστερ.

Στην 3η περιφέρεια της Μασαχουσέτης, η δημοκρατική Νίκη Τσόνγκας, προηγείται με 67% έναντι 33% της ρεπουμπλικανής Αν Γούφερ.32,4%.

Στο Τέξας, με καταμετρημένο το 18%, ο δημοκρατικός υποψήφιος Τζέιμς Κάργας λαμβάνει 43% έναντι 57% του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Τζον Κούμπερσον Στα πολιτειακά νομοθετικά σώματα οι ομογενείς υποψήφιοι σημειώνουν σημαντικές επιτυχίες.

Στη Νέα Υόρκη, επανεκλέγεται στη 12η περιφέρεια ο δημοκρατικός πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης, με 86% έναντι 13% του Ρεπουμπλικανού Μάρβιν Τζέφκοτ.

Χωρίς ανθυποψήφιο επανεξελέγησαν στην 36η περιφέρεια της πολιτειακής Βουλής η Αραβέλα Σιμωτά και στην 64η η Νικόλ Μαλλιωτάκη και με 81% στην 104η περιφέρεια ο Φρανκ Σκαρτάδος. Εχασε στην 76η περιφέρεια ο ρεπουμπικανός Τζον Κωστακόπουλος (27%).

Στο Ρόντ Άιλαντ, ο δημοκρατικός πολιτειακός γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης επανεκλέγεται, επικρατώντας με 50,9% έναντι 49,1% του ανεξάρτητου Σκοτ Κόπλεϊ.  Στην 17η περιφέρεια της πολιτειακής γερουσίας, η δημοκρατική Τζίνα Πετράρκα – Καραμπέτσος με 48,7% έχασε από τον ρεπουμπλικανό Τόμας Παολίνο.  Στην 32η περιφέρεια της πολιτειακής γερουσίας, με καταμετρημένο το 67%, ο ρεπουμπλικανός Τζέιμς Καζούνης λαμβάνει 46,6% έναντι 53,4% της δημοκρατικής Σύνθια Κόιν.

Επανεκλέγεται στην 15η περιφέρεια της πολιτειακής Βουλής του Νιου Χάμσαϊρ ο δημοκρατικός Τόμι Κατσαντώνης.
 
(ΚΥΠΕ/ΑΖ/ΑΧΡ)