Στα Κύθηρα ο ΥΠΕΣ για εκδηλώσεις μνήνης για εισβολή και εορτασμούς αδελφοποίησης Δήμων Καραβά-Κυθήρων

Στα Κύθηρα ο ΥΠΕΣ για εκδηλώσεις μνήνης για εισβολή και εορτασμούς αδελφοποίησης Δήμων Καραβά-Κυθήρων

Στους καθιερωμένους ετήσιους εορτασμούς αδελφοποίησης ανάμεσα στους Δήμους Καραβά Κύπρου και Κυθήρων και στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς τους πεσόντες της Τουρκικής εισβολής παρέστη το Σάββατο ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, έπειτα από πρόσκληση πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στα Κύθηρα και συμμετείχε στις εκδηλώσεις, οι οποίες άρχισαν με το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Καραβά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ.

Ακολούθως, ο Υπουργός κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων στα Κύθηρα, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών όπως επίσης, και του Δημάρχου του κατεχόμενου Καραβά Νίκου Χατζηστεφάνου, ο οποίος συνοδευόταν από Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου, εκπροσώπους του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» και αρκετούς Καραβιώτες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Δημαρχείο των Κυθήρων στη Χώρα, όπου έγινε ανταλλαγή δώρων και επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά οι ισχυροί δεσμοί αδελφοσύνης και φιλίας ανάμεσα στις δύο περιοχές. Είχε επίσης επαφές και συνομιλίες με τον Δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη για ζητήματα που αφορούν την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συζήτησαν παράλληλα την προοπτική συνεργασίας σε πολιτιστικά και τουριστικά θέματα.

Ο Δήμαρχος Κυθήρων εξέφρασε την ευχή για σύντομη επίλυση του Κυπριακού και επιστροφή των Καραβιωτών στις πατρογονικές τους εστίες. Ο Υπουργός Εσωτερικών ευχήθηκε να μην αργήσει η μέρα που και ο κατεχόμενος Καραβάς θα μπορεί να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις  αδελφοποίησης των δύο Δήμων.

(ΚΥΠΕ-ΓΤΠ/ΚΧΡ/ΑΧΡ)