Στη Ρώμη για σύνοδο του ΠΟΥ ο Υπουργός Υγείας

Στη Ρώμη για σύνοδο του ΠΟΥ ο Υπουργός Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου αναχωρεί την Κυριακή για τη Ρώμη, όπου θα συμμετάσχει στην 68η Περιφερειακή Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη, που θα πραγματοποιηθεί στις 17-20 Σεπτεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, στη Σύνοδο συμμετέχουν εκπρόσωποι από 53 χώρες μέλη της Ευρώπης, καθώς και αντιπρόσωποι άλλων ευρωπαϊκών οργανισμών.

Όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου θα γίνει αξιολόγηση της υλοποίησης του οδικού χάρτη για την Ατζέντα 2030 για Βιώσιμη Ανάπτυξη, βασισμένη στη Στρατηγική Υγείας 2020.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν τρόπους προώθησης της Δημόσιας Υγείας στον ΠΟΥ-Περιφέρεια Ευρώπης με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, και θα συζητήσουν τη στρατηγική υγείας και ευημερίας για τους άντρες και το σχέδιο δράσης για βελτίωση της ετοιμότητας και της ανταπόκρισης σε θέματα Δημόσιας Υγείας.

Προστίθεται ότι η συζήτηση θα εστιάσει επίσης στις ασθένειες που προλαμβάνονται από τους εμβολιασμούς, με ιδιαίτερη έμφαση στο περιφερειακό σχέδιο δράσης για τους εμβολιασμούς. Τέλος, θα γίνει παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Έκθεσης Υγείας και θα μελετηθούν οι μεταρρυθμίσεις του ΠΟΥ και οι επιπτώσεις τους στο περιφερειακό γραφείο Ευρώπης.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Ιωάννου θα έχει συναντήσεις με ομολόγους του, τον Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, καθώς και τη Διευθύντρια Περιφέρειας Ευρώπης Zsuzsana Jakab, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ-ΓΤΠ/ΑΓΚ/ΓΧΡ)