Στις 18 και 19 Μαρτίου ο Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ

Στις 18 και 19 Μαρτίου ο Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ

Στις 18 και 19 Μαρτίου ο Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ

Διήμερη διάρκεια θα έχει για πρώτη φορά ο Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Μαραθώνιος θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Μαρτίου. Ο αγώνας λαμβάνει χώρα για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, είναι πιστοποιημένος από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) και την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) ενώ αποτελεί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου της ΚΟΕΑΣ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ανακοίνωση την επιτυχημένη και επωφελή συνεργασία τους, τόσο για την κοινωνία όσο και για τη δρομική κοινότητα, ανανέωσαν ο Μαραθώνιος Λεμεσού – ΓΣΟ και η ΟΠΑΠ Κύπρου, με τη δεύτερη να παραμένει Μέγας Χορηγός του αγώνα και για το 2017.

«Είναι με αίσθημα υπερηφάνειας που ανακοινώνουμε την επέκταση της συνεργασίας με την ΟΠΑΠ Κύπρου. Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού – ΓΣΟ δεν έχει καθιερωθεί απλά ως η σπουδαιότερη και μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου, με 13.000 συμμετέχοντες το 2016, αλλά πλέον εξελίσσεται σε έναν από τους σημαντικούς αγώνες δρόμου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, προσελκύοντας πέρσι πέραν των 1.200 δρομέων από το εξωτερικό – νούμερο που φέτος εκτιμούμε ότι θα ανέβει», δήλωσε ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθώνιου Λεμεσού – ΓΣΟ Σπύρος Σπύρου.

Το Σάββατο, 18 Μαρτίου θα διεξαχθούν ο σημαντικά αναβαθμισμένος Εταιρικός Δρόμος 5χλμ και ο Παιδικός Δρόμος 1χλμ, ενώ την Κυριακή, 19 Μαρτίου θα διεξαχθούν ο Μαραθώνιος και ο Ημιμαραθώνιος, καθώς επίσης η Energy Race 10χλμ και η City Race 5χλμ. Όλοι οι συμμετέχοντες στον Εταιρικό Δρόμο 5χλμ έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν και στην City Race 5χλμ, καταβάλλοντας το συμβολικό ποσό των €10, που θα διατεθεί εξ ολοκλήρου για φιλανθρωπικό σκοπό.

Για συμμετοχές που θα υποβληθούν μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου, ισχύει έκπτωση 20% επί του αντίτιμου. Εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες στο www.limassolmarathon.com και στο www.facebook.com/limassolmarathon.  
(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)