Στο Ironman 70.3 του Ντουμπάι τέσσερις Κύπριοι αθλητές του Κεραυνού (ΔΙΟΡΘΩΣΗ)

Στο Ironman 70.3 του Ντουμπάι τέσσερις Κύπριοι αθλητές του Κεραυνού (ΔΙΟΡΘΩΣΗ)

Για το Ντουμπάι αναχώρησαν χθες τέσσερις (4) Κύπριοι αθλητές της τριαθλητικής ομάδας του Κεραυνού για να λάβουν μέρος στο φημισμένο αγώνα Ironman 70.3 που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου. Πρόκειται για τους τριαθλητές Αριστοτέλη Ιρζένσκι, Νεκτάριο Πεττεμερίδη, Φαίδων Μιχαήλ και Γιάννη Χατζησωτηρίου, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους υπό την καθοδήγηση του προπονητή Χρίστου Χρίστου.

Οι τρεις αθλητές του Κεραυνού θα αγωνιστούν στο Ironman 70.3, το οποίο είναι στην ουσία η μισή απόσταση από το κανονικό Ironman. Ωστόσο, πρόκειται για έναν εξαιρετικά απαιτητικό αγώνα αντοχής, ο οποίος περιλαμβάνει αρχικά κολύμβηση 1,9 χιλιομέτρων, στη συνέχεια ποδηλασία 90 χιλιομέτρων και στο τέλος τρέξιμο ενός ημιμαραθωνίου, δηλαδή 21,1 χιλιομέτρων. Ο αριθμός στην ονομασία Ironman 70.3 προέρχεται από τα 70.3 μίλια που καλούνται να καλύψουν στα τρία αθλήματα οι αθλητές.

Οι ελίτ αθλητές και πρωταθλητές κόσμου στο συγκεκριμένο άθλημα χρειάζονται γύρω στις 4 ώρες για να ολοκληρώσουν ένα αγώνα Ironman 70.3, ενώ ο μέσος όρος του χρόνου των αθλητών που ολοκληρώνουν των αγώνα παγκοσμίως ανέρχεται στις 6 ώρες.

Ο αυριανός αγώνα στο Ντουμπάι θα λάβει χώρα δίπλα από το ξακουστό επτάστερο ξενοδοχείο Burj AlArab. Πρόκεται για έναν εξωτικό αγώνα σε μια παραδεισένια έρημο, όπως γράφει η επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα.

Οι αθλητές θα ξεκινήσουν την αγωνιστική τους ημέρα με κολύμβηση στην περίφημη παραλία Jumeirah, θα συνεχίσουν με ποδηλασία στους δρόμους της πόλης όπου έχει διαμορφωθεί μια διαδρομή 45 χιλιομέτρων την οποία θα πρέπει να καλύψουν δύο φορές. Τέλος, θα τρέξουν κατά μήκος της παραλίας Jumeira σε μια απόσταση 7 χιλιομέτρων, την οποία θα καλύψουν τρεις φορές.

(ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΧΡ)