Στο Παρίσι το 2019 τα μαύρα ταξί του Λονδίνου

Στο Παρίσι το 2019 τα μαύρα ταξί του Λονδίνου

Τα μαύρα ταξί του Λονδίνου θα βγουν στους δρόμους του Παρισιού τον επόμενο χρόνο, καθώς η London Electric Vehicle Company, η οποία ανήκει στην κινεζική Geely, συνεχίζει την παγκόσμια επέκταση του στόλου των διάσημων οχημάτων της.

Το 2017, η εταιρία επέλεξε το Άμστερνταμ ως τον πρώτο προορισμό στο εξωτερικό για τη νέα ηλεκτρονική εκδοχή του ταξί και έχει έκτοτε ανακοινώσει τα σχέδιά της για επέκταση στο Όσλο, το Βερολίνο και το Αμβούργο.

Τα ταξί θα μεταφέρουν Παριζιάνους από το πρώτο εξάμηνο του 2019, μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τον προτιμητέο εισαγωγέα, ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωση.

«Δεδομένων των δυσκολιών ατμοσφαιρικής ρύπανσης που αντιμετωπίζουν οι γαλλικές πόλεις, ανυπομονούμε να προσφέρουμε στους οδηγούς και τους επιβάτες νέες επιλογές στο Παρίσι ύστερα από μια θετική υποδοχή στους δρόμους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Κρις Γκάμπεϊ.

«Αυτό πραγματικά ενισχύει την ευρωπαϊκή μας θέση και ανυπομονούμε να εξυπηρετήσουμε πόλεις της Γαλλίας μαζί με αυτές της Νορβηγίας, της Ολλανδίας και της Γερμανίας».

(ΚΥΠΕ –  ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters/ΗΦ/ΓΧΡ)