Σύλληψη 32χρονου για κατοχή και διανομή παιδικού πορνογραφικού υλικού

Γεωργιανός έσπασε τα πόδια του πέφτοντας από μπαλκόνι στη Πύλα για να

Σύλληψη 32χρονου για κατοχή και διανομή παιδικού πορνογραφικού υλικού

Συνελήφθη 32χρονος στην επαρχία Λάρνακας για κατοχή και διανομή παιδικού πορνογραφικού υλικού, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης.

Όπως ανέφερε, μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων, διενήργησαν χθες το πρωί έρευνα βάσει δικαστικού εντάλματος, στην οικία 32χρονου στην επαρχία Λάρνακας.

Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα usb τα οποία παραλήφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις.

«Ο 32χρονος συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση. Αναμένεται σήμερα να παρουσιαστεί στο δικαστήριο για να ζητηθεί η κράτηση του», πρόσθεσε.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι επ΄ ευκαιρίας αυτής της υπόθεσης, από πλευράς υποθέσεων κατοχής παιδικής πορνογραφίας, το 2013 υπήρξαν 23 υποθέσεις, το 2014 ανήλθαν σε 106, το 2015 έφθασαν τις 154 υποθέσεις και πέρσι υπήρξαν125 υποθέσεις.

«Γίνονται από πλευράς Αστυνομίας και του αρμόδιου γραφείου αρκετές προσπάθειες όσον αφορά την καταπολέμηση του φαινομένου, με τις υποθέσεις που διερευνώνται, που είναι αρκετά σοβαρές, να τυγχάνουν πολύ προσεκτικού χειρισμού. Έχουν παραληφθεί κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς ένας μεγάλος αριθμός παιδικού πορνογραφικού υλικού κατά τη διάρκεια των ερευνών και βεβαίως υπήρξαν και υποθέσεις που οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, με αποτελέσματα όσον αφορά τις ποινές», συμπλήρωσε.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι όσον αφορά δε την ενημέρωση, που είναι εξίσου σημαντική και είναι προτεραιότητα για την Αστυνομία, υπάρχει ο προγραμματισμός έτσι ώστε να γίνεται συνεχής ενημέρωση των πολιτών και σε αρκετές περιπτώσεις των γονιών, σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν όσον αφορά το διαδίκτυο, «σε μία προσπάθεια έτσι ώστε να προλάβουμε τα οποιαδήποτε δυσάρεστα πάντοτε με γνώμονα την ασφάλεια ιδιαίτερα των ανηλίκων».

Όπως ανέφερε, το 2017 θα γίνει αξιολόγηση του όλου έργου είτε στο θέμα της πρόληψης αλλά και της διερεύνησης υποθέσεων, έτσι ώστε να έχουν καλύτερα αποτελέσματα γιατί πρόκειται για υποθέσεις αρκετά σοβαρές, σοβαρά ποινικά αδικήματα και θα πρέπει να διερευνώνται ενδελεχώς.

«Τα μέλη του συγκεκριμένου γραφείου εργάζονται πολύ προσεκτικά έχοντας υπόψη και τη συνεργασία που υπάρχει με άλλες υπηρεσίες του εξωτερικού, αλλά και της συνεχούς εκπαίδευσης που τυγχάνουν έτσι ώστε να ανταποκρίνονται θετικά σε αυτές τις προσπάθειες», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση αναφορικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση, της έρευνας προηγήθηκε πληροφορία μέσω Europol, η οποία εξετάστηκε και αξιολογήθηκε από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Προστίθεται στην ανακοίνωση ότι ο 32χρονος, ανακρινόμενος φέρεται να παραδέχεται ενοχή στη διάπραξη των αδικημάτων.

(ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΒΑ)