Συνάντηση με την Υπουργό Μεταφορών ζητούν οι Συντεχνίες για την πληρωμή μισθών στους υπαλλήλους εταιρειών λεωφορείων

Συνάντηση με την Υπουργό Μεταφορών ζητούν οι Συντεχνίες για την πληρωμή μισθών στους υπαλλήλους εταιρειών λεωφορείων

Συνάντηση με την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Βασιλική Αναστασιάδου ζητούν με επιστολή τους οι Συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ, για να συζητήσουν το θέμα της έγκαιρης πληρωμής μισθών και ωφελημάτων στους εργαζόμενους στις εταιρείες λεωφορείων.

Στην επιστολή τους οι δύο συντεχνίες αναφέρουν ότι «είναι για πολλοστή φορά που εταιρεία Λεωφορείων στο τέλος του μήνα δεν κατέβαλε τους μισθούς των εργαζομένων.  Η τελευταία περίπτωση αφορά την εταιρεία «Ζήνων» που δεν πλήρωσε κανονικά στο τέλος του μήνα Ιουνίου τους μισθούς των εργαζομένων της».

Προσθέτει πως «μέχρι σήμερα μας έχουν δοθεί αρκετές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα που στο τέλος δεν υλοποιούνται» και σημειώνει ότι επειδή το Υπουργείο Μεταφορών «καλύπτει κανονικά τις συμβατικές του υποχρεώσεις προς τις εταιρείες, ζητούμε όπως έχουμε άμεσα και πριν το τέλος Ιουλίου συνάντηση για την εξεύρεση ρυθμίσεων, ώστε να μην μένουν εκτεθειμένοι οι εργαζόμενοι στις επιβατικές μεταφορές σε σχέση με όλες τις υποχρεώσεις που έχουν έναντι τους οι εργοδότες τους.  Είτε αυτές αφορούν μισθούς, είτε φιλοδωρήματα, είτε τις αποκοπές που γίνονται από τους μισθούς τους για τα Ταμεία Προνοίας ή για άλλα ταμεία και δικαιώματα».

Αυτό συνεχίζει η επιστολή «είναι απαραίτητο γιατί δεν πρέπει με τη λήξη της 10ετούς σύμβασης αυτών των εταιρειών, στις αρχές Ιουλίου του 2020, να μείνουν οποιοιδήποτε εργαζόμενοι εκτεθειμένοι, εφόσον αμέσως μετά, ίσως δεν θα υφίστανται κάποιες από αυτές τις εταιρείες. Σε τέτοια περίπτωση» αναφέρουν οι δύο Συντεχνίες δηλώνουν πως «θα απαιτήσουμε τυχόν οφειλές από το Υπουργείο Μεταφορών».

Οι δύο συντεχνίες αναμένουν συνάντηση με την κα. Αναστασιάδου «το συντομότερο δυνατό για να δώσουμε περισσότερες εξηγήσεις για τις θέσεις τους» στο συγκεκριμένο θέμα.

Την επιστολή προς την Υπουργό Μεταφορών υπογράφουν ο Αθως Ελευθερίου Γενικός Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ο Χαράλαμπος Αυγουστή Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)