Συνάντηση Πούτιν με Τραμπ στην Οσάκα

Συνάντηση Πούτιν με Τραμπ στην Οσάκα

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, βρίσκεται στην Οσάκα της Ιαπωνίας όπου θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής G20 στις 28 και 29 Ιουνίου και θα έχει πολλές διμερείς επαφές στο περιθώριο της συνόδου.

Κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πούτιν με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Δεν αναμένεται να γίνουν επίσημες δηλώσεις ή να υπογραφούν συμφωνίες.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ, οι δυο ηγέτες θα καθορίσουν από μόνοι τους την ατζέντα των συνομιλιών τους.

“Τα ζητήματα είναι τα λογικά: η γενική κατάσταση των διμερών σχέσεων, η στρατηγική σταθερότητα και οι πολλές περιφερειακές διαμάχες – η Συρία, το Αφγανιστάν, η Ουκρανία, η Βενεζουέλα, ασφαλώς το πρόβλημα του Ιράν κλπ”, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως Πούτιν και Τραμπ θα συζητήσουν για την κατάσταση στη Συρία γενικά και για τα θέματα της από κοινού εργασίας προς την κατεύθυνση της Συρίας.

Ο Πούτιν θα έχει επίσης συνομιλίες με τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

Στο πρόγραμμα του κ. Πούτιν περιλαμβάνονται ακόμη συναντήσεις με τους ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Τουρκίας, της Ινδίας, της Κίνας, της Νοτίου Κορέας, της Νοτίου Αφρικής και της Αιγύπτου.

Θα συναντηθεί επίσης με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας και θα έχει μια σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Θα γίνουν επίσης επαφές με άλλους επισήμους, περιλαμβανομένων αυτών κατά τη διάρκεια της επίσημης δεξίωσης, του γεύματος και του κονσέρτου. Θα υπάρχει ευκαιρία να συνομιλήσει με όλους στο περιθώριο” της συνόδου, πρόσθεσε ο Ουσάκοφ.
(ΚΥΠΕ-TASS/MK/ΓΧΡ)