Συναρπαστικό μέχρι στιγμής το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Συναρπαστικό μέχρι στιγμής το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Σε ανταγωνιστικό και αμφίρροπο εξελίσσεται το Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Α’ Κατηγορίας, καθώς μετά από δέκα αγωνιστικές, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σε όλα τα επίπεδα του βαθμολογικού πίνακα.

Πέντε ομάδες έχουν μόλις τρεις βαθμούς διαφορά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Απόλλων και ΑΕΛ ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 22 βαθμούς, στους 20 είναι το ΑΠΟΕΛ και στους 19 η ΑΕΚ και η Νέα Σαλαμίνα.

Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει δύο αγώνες λιγότερους και ο Απόλλων ένα λιγότερο, οι δέκα αγωνιστικές προμηνύουν μια συναρπαστική συνέχεια.

Το ενδιαφέρον όμως δεν επικεντρώνεται μόνο στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αφού δύο παραδοσιακές ομάδες, της πρώτης εξάδας, η Ομόνοια και η Ανόρθωση βρίσκονται στους 13 βαθμούς και θα πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να ανακάμψουν, ενώ πολύ μικρές είναι οι αποστάσεις και στις πιο χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Από την 9η θέση που βρίσκεται η Πάφος μέχρι τη 12η που είναι η Αλκή, τις ομάδες χωρίζουν μόλις τέσσερις βαθμοί και η προσπάθεια για παραμονή στην Κατηγορία, αναμένεται αμφίρροπη.

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και Δευτέρα, με το ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα να ξεχωρίζει.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου
17:00 Αλκή – Νέα Σαλαμίνα
19:00 ΑΕΛ – Ομόνοια

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου
16:00 Δόξα – Πάφος
18:00 Ανόρθωση  – Ερμής

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου
19:00 ΕΝΠ – ΑΕΚ
19:00 ΑΠΟΕΛ – Απόλλων

(ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΒΑ)