Σύσκεψη Υπ. Υγείας και Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας για προβλήματα στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Σύσκεψη Υπ. Υγείας και Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας για προβλήματα στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Απόψεις με στόχο την υιοθέτηση μέτρων προς αποφυγή ανάλογων απαράδεκτων περιστατικών στο μέλλον, αντάλλαξαν Υπουργός Υγείας και κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού Ψυχικής Υγείας, σε σύσκεψη τη Δευτέρα, στον απόηχο του τραυματισμού αστυνομικών και νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, από κατάδικο των Κεντρικών Φυλακών που νοσηλευόταν χωρίς συνοδεία δεσμοφύλακα.

Ανακοίνωση της ΠΑΣΥΔΥ , Κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας αναφέρει ότι “οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΥΔΥ, υπέβαλαν εισήγηση, ότι κατά την μεταφορά καταδίκου από τις Κεντρικές Φυλακές στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας κατόπιν Υπουργικού Διατάγματος, ο κατάδικος θα πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται από δεσμοφύλακα”.

Η διάρκεια της παραμονής του δεσμοφύλακα θα τυχαίνει συνεχούς αξιολόγησης από την Διεπαγγελματική Ομάδας του τμήματος που νοσηλεύεται ο κατάδικος. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε, αναφέρει ο Κλαδος, “να μελετήσει την εισήγηση μας”.

Επισημαίνεται ότι η υπό αναφορά εισήγηση έγινε αποδεκτή από τους εκπροσώπους όλων των συνδικαλιστικών φορέων και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Επιπρόσθετα, κατά τη συνάντηση, τονίστηκε ότι η ριζική και ορθολογική αντιμετώπιση του προβλήματος θα επέλθει με την κήρυξη της πτέρυγας 10 στις Κεντρικές Φυλακές και ως χώρος Ασφαλούς Νοσηλείας.

Τέλος, αναφέρεται, “εκφράστηκε εκ νέου η έντονη δυσφορία και απογοήτευση μας για τις αψυχολόγητες και απαράδεκτες ενέργειες εκ μέρους της Διεύθυνσης των Φυλακών, για την διακοπή της απευθείας τηλεφωνικής γραμμής και της διαδικτυακής σύνδεσης στο γραφείο του Νοσηλευτικού Προσωπικού στην Πτέρυγα 10, χωρίς καμιά προειδοποίηση”.

Τονίστηκε ότι τα πιο πάνω είναι σημαντικά και απαραίτητα για την άσκηση των νοσηλευτικών καθηκόντων ενώ από πλευράς Υπουργού Υγείας υπήρξε δέσμευση έτσι ώστε να επιλυθεί το θέμα με την προώθηση των επιβαλλόμενων ενεργειών, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΒΑ)