Τερέζα Μέι: «Νέο κεφάλαιο» για το Ηνωμένο Βασίλειο το 2019

Τερέζα Μέι: «Νέο κεφάλαιο» για το Ηνωμένο Βασίλειο το 2019

Ένα «νέο κεφάλαιο» σηματοδοτεί για το Ηνωμένο Βασίλειο το 2019, αναφέρει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η Τερέζα Μέι.

«Η συμφωνία του Brexit που διαπραγματεύτηκα υλοποιεί την ψήφο του βρετανικού λαού και τις επόμενες λίγες εβδομάδες οι βουλευτές θα έχουν μία σημαντική απόφαση να λάβουν. Αν το κοινοβούλιο στηρίξει μια συμφωνία, η Βρετανία μπορεί να περάσει αυτή την καμπή», είπε η Βρετανίδα Πρωθυπουργός.

Συμπλήρωσε ότι αν και το δημοψήφισμα του 2016 ήταν διχαστικό, όλοι θέλουν το καλύτερο για τη χώρα και το 2019 μπορεί, όπως είπε, «να είναι η χρόνια που θα βάλουμε στην άκρη τις διάφορες μας και θα προχωρήσουμε μπροστά μαζί, σε μία δυνατή νέα σχέση με τους Ευρωπαίους γείτονες και έξω στον κόσμο ως ένα παγκόσμιο έθνος εμπορίου».

Η κ. Μέι συμπεριέλαβε στο μήνυμά της και άλλες προτεραιότητες της πολιτικής της πέρα από το Brexit, όπως την ενδυνάμωση της οικονομίας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ευκαιριών στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ανέγερση νέων κατοικιών, τις αλλαγές στην τεχνική εκπαίδευση, την οικονομική ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας NHS και τη δημιουργία ενός νέου μεταναστευτικού συστήματος με κριτήριο τις δεξιότητες των επίδοξων μεταναστών, «αντικαθιστώντας την ελευθερία μετακίνησης».

«Μαζί πιστεύω ότι μπορούμε να αρχίσουμε ένα νέο κεφάλαιο με αισιοδοξία και ελπίδα. Έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να ευημερήσουμε και αν ενωθούμε το 2019 ξέρω ότι μπορούμε να πετύχουμε σε όσα έρχονται και να χτίσουμε μία χώρα που πραγματικά λειτουργεί για τον κάθε έναν από εμάς», καταλήγει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Τερέζα Μέι.

(ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΚΣΤ)