Τεθωρακισμένο όχημα στον Κιλιτσντάρογλου έπειτα από προειδοποίηση για δολοφονική απόπειρα εναντίον του

Τεθωρακισμένο όχημα στον Κιλιτσντάρογλου έπειτα από προειδοποίηση για δολοφονική απόπειρα εναντίον του

Τεθωρακισμένο όχημα παραχωρήθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έπειτα από πληροφορίες ότι ενδέχεται δολοφονική απόπειρα εναντίον του, αποκάλυψε ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δηλώνοντας ότι οι ίδιες προειδοποιήσεις για δολοφονική απόπειρα ισχύουν και για εκείνον.

“Ο καθένας θα συνεχίσει αποφασιστικά όπως πιστεύει. Πιστεύω ότι και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα κάνει το ίδιο. Αυτή τη στιγμή η δικής μας φρουρά είναι σταθερή. Δεν έχουμε νέο αίτημα”, είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Τζουμχουριέτ, έχει διαβιβαστεί στους δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης ότι οι πληροφορίες για ενδεχόμενο απόπειρας δολοφονίας εναντίον τους έχουν αυξηθεί. Η προειδοποίηση η οποία κρατήθηκε μυστική έγινε από τον ίδιο τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ προς τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία αναφέρει ότι με παρόμοιο τρόπο πρέπει να ενημερώθηκε και ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί. 

Στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στάλθηκε μια τεθωρακισμένη Μερσεντές εκ μέρους της πρωθυπουργίας την οποία προηγουμένως χρησιμοποιούσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουρετίν Τσανικλί. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχει ήδη ενοικιαστεί ένα τεθωρακισμένο όχημα από τη Γερμανία και μόλις φτάσει στην Τουρκία θα δοθεί στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Τους περασμένους μήνες η φρουρά του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αυξήθηκε από 13 σε 21 άτομα.
 
(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)