Οι Βέλγοι τουρίστες εγκαταλείπουν την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσιεύματα

Οι Βέλγοι τουρίστες εγκαταλείπουν την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσιεύματα

Στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι οι Βέλγοι τουρίστες εγκαταλείπουν μαζικά την Τουρκία ως χώρα διακοπών παραθέτει η De Tijd σε ρεπορτάζ με τίτλο «Η επικίνδυνη πλέον για τους τουρίστες Τουρκία χάνει 1 στους 3 Βέλγους τουρίστες», κάνοντας λόγο για μείωση της τάξεως του 34% μέσα σε ένα χρόνο (από 601.408 το 2015 σε 399.528 το 2016).

Σύμφωνα με ταξιδιωτικούς οργανισμούς που επικαλείται η εφημερίδα (TUI, Thomas Cook), εξαιτίας των προβλημάτων σε Αίγυπτο, Τυνησία και Τουρκία, οι Βέλγοι τουρίστες στρέφονται προς την Ελλάδα και την Ισπανία. Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και η De Morgen, σημειώνοντας σε ρεπορτάζ με τίτλο «Οι Βέλγοι ονειρεύονται ήδη από τώρα τις καλοκαιρινές τους διακοπές» ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία των οργανισμών TUI Neckermann en Thomas Cook, η Ισπανία αποτελεί το δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό για τους Βέλγους για το 2017 ακολουθούμενη από την Ελλάδα.

Επιπλέον, τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τα πολλά ‘μέτωπα’ που έχει ανοίξει (ΙSIS, Κούρδοι, ΕΕ, κίνημα Gulen, ΗΠΑ) περιγράφει η De Tijd. Από την πλευρά της, η De Morgen. αναλύει πώς η Τουρκία έφτασε να αποτελεί ‘ορκισμένο εχθρό’ του ISIS.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την De Tijd, διπλασιάστηκαν μέσα σε 10 χρόνια οι μαθητές στη Φλάνδρα που επιθυμούν να ακολουθήσουν ισλαμική εκπαίδευση (από 26.000 σε 56.000), τη στιγμή που η ζήτηση για την καθολική εκπαίδευση δείχνει να ακολουθεί πτωτική τροχιά (από 690.000 μαθητές σε 660.000).

(KYΠΕ/ΘΑ/ΜΜ)