Θετική η ανάπτυξη κρουαζιέρων μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρου, λέει ο ACTA  

Θετική η ανάπτυξη κρουαζιέρων μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρου, λέει ο ACTA  

Σημαντικές χαρακτήρισε τις επαφές στην Αίγυπτο ο Διευθυντής του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) Γιάννης Μιχαηλίδης και ευχήθηκε κάθε επιτυχία ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για από κοινού συνεργασία εκ νέου μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως η  Αίγυπτος προσπαθεί να ξαναμπεί στο χάρτη τουριστικών προορισμών μετά τις δυσκολίες που παρουσίασε η περιοχή.

Μπορεί αυτές οι αναταραχές να ευνόησαν την Κύπρο, είπε, αλλά είναι καλύτερα η περιοχή να μην αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως γίνονται κάποιες επαφές προκειμένου να διαφανεί ότι η Αίγυπτος είναι σε πιο καλή κατάσταση, προσθέτοντας πως θετικό θα ήταν και η ανάπτυξη των κρουαζιέρων μεταξύ των δύο χωρών.

Σημείωσε πως η παρουσία των τουριστικών πρακτόρων στη συνάντηση του Καϊρου και με Αιγύπτιους τουριστικούς πράκτορες και επαγγελματίες είναι πολύ σημαντική διότι – όπως εκτιμά – είναι αυτοί που θα διαμορφώσουν τα προγράμματα για να τα προβάλουν στον κόσμο.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι της συνάντησης του Καΐρου προηγήθηκε συνάντηση στην Κύπρο.

Πιστεύω, είπε, πως και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Αιγύπτου σύντομα θα επισκεφτούν την Κύπρο για να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες επαφές αλλά προσκλήθηκαν και στην προσεχή έκθεση Ταξίδι που θα γίνει στη Λευκωσία τον Απρίλη.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)