Την ενέργεια των οργανωμένων ασθενών να επισκεφτούν τα νοσοκομεία για να δουν τα προβλήματα, χαιρετίζει η ΠΑΣΥΚΙ

Την ενέργεια των οργανωμένων ασθενών να επισκεφτούν τα νοσοκομεία για να δουν τα προβλήματα, χαιρετίζει η ΠΑΣΥΚΙ

Την ενέργεια των οργανωμένων ασθενών να επισκεφτούν τα δημόσια νοσηλευτήρια και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν καθώς επίσης και τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίζονται οι κυβερνητικοί ιατροί για να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και εξυπηρέτηση στον κάθε πάσχοντα ασθενή, χαιρετίζει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ).
 
“Οι θλιβερές συνθήκες εργασίας και η απελπιστική κατάσταση που διαδραματίζεται πλέον καθημερινά έχει επιφέρει πλέον την απόγνωση. Οι κυβερνητικοί ιατροί έχουν καταντήσει να παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς τους πάσχοντες συνανθρώπους τους σε διαδρόμους, πρόχειρα ράντζα και σε πατώματα”, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η ΠΑΣΥΚΙ, η οποία καλεί σε αγώνα για διάσωση των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Αναφέρει επίσης ότι “τα δημόσια νοσηλευτήρια έχουν δυστυχώς αφεθεί στην τύχη τους από πολλού, έχουν ήδη καταρρεύσει εν αναμονή της περιβόητης αυτονόμησης, σαν είναι η λυτρωτική λύση όλων των προβλημάτων, η πανάκεια” και διερωτάται τι μέλλει γενέσθαι μέχρι την αυτονόμηση και κατά πόσον “θα υπάρχει τίποτα για να αυτονομηθεί στο μέλλον, αν δεν αρχίσει άμεσα η έμπρακτη στήριξη των δημοσίων νοσηλευτηρίων”.

Επίσης, διερωτάται “ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούνται άραγε με το να αφήνονται τα δημόσια νοσηλευτήρια κατάρρευση και τον καταποντισμό”.

Η συντεχνία των Κυβερνητικών Ιατρών αναφέρει επίσης ότι ήρθε ο καιρός για να ενώσουν οι ασθενείς τις φωνές τους με τους λειτουργούς υγείας, προσθέτοντας ότι το όραμα, οι στόχοι και οι αγώνες είναι κοινοί.

“Η δημόσια υγεία είναι σε κρίσιμη καμπή, κινδυνεύει θανάσιμα με βαριές επιπτώσεις για τους ασθενείς: η στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων πρέπει να είναι άμεση και κατεπείγουσα, έστω και την ύστατη”, προσθέτει.
 
“Τέρμα πλέον η παθητική αναμονή για την αυτονόμηση: ο αγώνας για διάσωση των κρατικών νοσηλευτηρίων πρέπει να αρχίσει”, καταλήγει.

(ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΧΡ)