Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο καιρού 11/02/2017

Δελτίο Καιρού

Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο καιρού 11/02/2017

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. 
 
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, αρχικά από μέσες και ψηλές νεφώσεις, αλλά σταδιακά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και στα δυτικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα ανατολικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα ανατολικά και τοπικά στα νότια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.
 
 Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο τοπικών ελαφρών βροχών ή και ελαφράς χιονόπτωσης, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στον μείον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
 
 Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να σημειωθεί παροδική χιονόπτωση. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
 
Τη Δευτέρα θα υπάρχουν περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό, αλλά και παροδική συννεφιά που δυνατό να δώσει μεμονωμένες ελαφρές βροχές ή και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, τοπικά στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
 
Την Τρίτη θα υπάρχουν περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό, αλλά και παροδική συννεφιά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.