Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο Καιρού 28/01/2017

Δελτίο Καιρού

Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο Καιρού 28/01/2017

Ψυχρή αέρια μάζα θα επηρεάζει και σήμερα την περιοχή.

Σήμερα, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες κυρίως στα βόρεια, στα ανατολικά και τοπικά στα δυτικά παράλια ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή ή παροδικά και χιονόνερο, ενώ στα ορεινά και σε ορισμένες ημιορεινές περιοχές ελαφρά χιονόπτωση. Από το μεσημέρι όμως και μετά ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί αρκετά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα παράλια ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους μείον 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά σε ορισμένες ημιορεινές περιοχές αναμένεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι σε αρκετές περιοχές κυρίως αίθριος, όμως νωρίς το βράδυ θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις κυρίως στα νότια, στα ανατολικά αλλά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά αργότερα γενικά ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα βόρεια όπου θα παραμείνει μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, στα βόρεια και νότια παράλια, γύρω στους 3 στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και ημιορεινά θα επικρατεί παγετός αλλά παγετός αναμένεται να σχηματιστεί και σε ορισμένες πεδινές περιοχές.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, όμως από το μεσημέρι και μετά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, ενώ στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση.

Την Τρίτη, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους αυξημένης συννεφιάς, η οποία ενδέχεται τοπικά να δώσει μεμονωμένη βροχή και στα ορεινά ελαφρά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Κυριακή, μικρή περαιτέρω άνοδο τη Δευτέρα και μη αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη.
 (ΚΥΠΕ/ΜΕ/MM)