Το Κυπριακό συζήτησαν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Το Κυπριακό συζήτησαν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον ΓΓ του κόμματος, Άντρο Κυπριανού, επισκέφθηκε χθες εθιμοτυπικά την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Στη διάρκεια της θερμής και εγκάρδιας συνομιλίας που διήρκεσε μία ώρα, ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, εν αναμονή και της επίσκεψης στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ. Η συζήτηση κάλυψε όλο το φάσμα των εξελίξεων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων και των ενεργειακών, καθώς και του ρόλου της Τουρκίας και του αμερικανικού παράγοντα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην δραστήρια παρουσία της κυπριακής παροικίας και στη βοήθεια που προσφέρει τόσο στην Κύπρο, όσο και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ για όσα κάνει διαχρονικά η Αρχιεπισκοπή Αμερικής προς υποστήριξη του αγώνα της Κύπρου, αλλά και για τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Κυπριανού είπε πως «θεωρήσαμε υποχρέωσή μας, όντες εδώ στη Νέα Υόρκη, να επισκεφθούμε τον σεβασμιότατο, να του μεταφέρουμε τις ευχαριστίες μας για τον αγώνα που δίνει με τον δικό του τρόπο σε ότι αφορά τις προσπάθειες απελευθέρωσης και επανένωσης της Κύπρου. Και να του ευχηθούμε τα καλύτερα, πάνω απ’ όλα υγεία».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση. «Όπως ήταν φυσικό, το θέμα ήταν, είναι και θα είναι μέχρι λύσεως, η Κύπρος. Είχαμε μία πάρα πολύ ωραία συζήτηση και όπως είναι φυσικό, βλέπει κανείς τις πλευρές του θέματος και τις δυνατότητες λύσεως. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρις ότου υπάρχει η δικαία λύση. Πιστεύουμε ότι ο Θεός είναι μαζί μας και η δοκιμασία κάποτε θα έχει τέλος. Αγωνιζόμεθα να γίνει στις μέρες μας κι όχι αργότερα», σημείωσε.

Τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ συνόδευαν, οι Γιώργος Λουκαΐδης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Τουμάζος Τσιελεπής, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Επικεφαλής του Γραφείου Κυπριακού του ΑΚΕΛ, Μαρίνα Σάββα, Διευθύντρια του Γραφείου του ΓΓ του ΑΚΕΛ και ο Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, Αλέξης Φαίδωνος.
(ΚΥΠΕ/ΑΖ/ΜΚ)