Τουλάχιστον 16 νεκροί στη Συρία από βομβαρδισμό συριακών δυνάμεων με στόχο μια κηδεία

Τουλάχιστον 16 νεκροί στη Συρία από βομβαρδισμό συριακών δυνάμεων με στόχο μια κηδεία

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο, ανάμεσα τους δύο γυναίκες, από βομβαρδισμό των δυνάμεων του συριακού στρατού στη διάρκεια κηδείας σε συνοικία της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Επτά ρουκέτες και αρκετοί οβίδες” έπληξαν την Καμπούν, μια συνοικία στα βορειοανατολικά όρια της Δαμασκού που ελέγχεται από τους αντάρτες, ανέφερε η ΜΚΟ.

“Ο βομβαρδισμός είχε στόχο μια κηδεία”, τόνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Σε αρχικό του απολογισμό, το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για εννέα νεκρούς, αλλά ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε καθώς πολλοί τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματα τους. “Υπάρχει ακόμη ένας μεγάλος αριθμός τραυματιών”, πρόσθεσε ο Ραχμάν.

Το καθεστώς και οι αντάρτες κατέληξαν σε συμφωνία εκεχειρίας στην Καμπούν το 2014, αλλά οι βίαιες συγκρούσεις δεν σταμάτησαν και η περιοχή εξακολουθεί να παραμένει στόχος βομβαρδισμών από τις συριακές δυνάμεις.

Παράλληλα, τρεις άμαχοι, ανάμεσα τους δύο νεαρά αδέρφια, σκοτώθηκαν χθες από επιδρομές αεροσκαφών της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας στην πολιορκημένη συνοικία αλ Ουάερ, την τελευταία περιοχή της πόλης Χομς που τελεί υπό τον έλεγχο ανταρτών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι αντιμαχόμενες πλευρές κατέληξαν σε μια συμφωνία εκεχειρίας τον Δεκέμβριο του 2015 στην περιοχή, επιτρέποντας την αποχώρηση εκατοντάδων αμάχων και μαχητών.

Σε περίπου έξι χρόνια, ο πόλεμος έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 310.000 ανθρώπους και έχει αναγκάσει εκατομμύρια Σύριους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΚΔ/ΜΜ)