Η Βασίλισσα του Τουρισμού» εκπροσωπεί τη Σωτήρα στο Καρναβάλι Αμμοχώστου 2017

Η Βασίλισσα του Τουρισμού» εκπροσωπεί τη Σωτήρα στο Καρναβάλι Αμμοχώστου 2017

Το άρμα «Η Βασίλισσα του Τουρισμού» του Δήμου Σωτήρας εκπροσωπεί φέτος την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου στο Καρναβάλι Αμμοχώστου 2017.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Δήμος Σωτήρας, θέλοντας να επιδείξει την τεράστια συμβολή της επαρχίας Αμμοχώστου στον τουρισμό της χώρας μας, συνέλαβε την ιδέα με την Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου, αλλά και τον εικαστικό Φάνη Σεργίου για τη δημιουργία ενός άρματος που θα εκπροσωπεί ολόκληρη την επαρχία ως η “Βασίλισσα του Τουρισμού”.

Προστίθεται ότι «φετινή Βασίλισσα χρίστηκε η Πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου του Δήμου Σωτήρας, μέλος της Σχολικής Εφορείας Σωτήρας και γνωστή καρναβαλίστρια, Φλωρίνα Ομήρου».

Το άρμα του Δήμου Σωτήρας «που θα ανοίξει τη φετινή παρέλαση των καρναβαλιστών, θα είναι μια δημιουργία που θα παραπέμπει στην ιστορία της επαρχίας Αμμοχώστου, από τις αρχές της δεκαετίας του αιώνα μας μέχρι σήμερα, με γνώριμες εικόνες από τη χρυσή αμμουδιά της Αμμοχώστου μέχρι τα καταγάλανα νερά της Αγίας Θέκλας και της Σωτήρας. Η δημιουργία αποτελεί εικόνες από ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου, που την κάνουν τόσο ξεχωριστή και μοναδική, αλλά και “Βασίλισσα” του τουρισμού στη Κύπρο».

Η Επιτροπή Πολιτισμού της Σωτήρας καλεί μικρούς και μεγάλους να δηλώσουν συμμετοχή στο άρμα του Δήμου, επικοινωνώντας με τα τηλέφωνα 23821416, 23824444, στέλλοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο culture@sotira.org.cy ή και μέσω της επίσημης σελίδας του Δήμου Σωτήρας στο Facebook.
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΧΡ)