Υλικές ζημιές από πυρκαγιά σε πρόσοψη καταστήματος στη Λευκωσία

Υλικές ζημιές από πυρκαγιά σε πρόσοψη καταστήματος στη Λευκωσία

Υλικές ζημιές προκάλεσε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, σε πρόσοψη καταστήματος, στη Λευκωσία, με την Πυροσβεστική να την αποδίδει σε πιθανό εμπρησμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ώρα 05.28πμ λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στην πρόσοψη ισόγειου κτιρίου, σε κατάστημα στην οδό Σίμου Μενάνδρου, στη Λευκωσία.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως με δυο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 05.39.

Η πυρκαγιά περιορίστηκε στο εξωτερικό του καταστήματος, σε ξύλινη κορνίζα, δυο μεγάλες πτυσσόμενες τέντες και στη φωτεινή επιγραφή.

Εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά φαίνεται να οφείλεται σε εμπρησμό, ενώ τα ακριβή αίτια διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Εξάλλου, στη 01.3 9πμ λήφθηκε κλήση για διάσωση ατόμου από φωταγωγό πολυκατοικίας μετά από πτώση, πιθανό από τον 1ο όροφο, στην οδό Τρικούπη, στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πύλης Πάφου με ομάδα και όχημα διάσωσης.

Ένα άτομο ινδικής καταγωγής ακινητοποιήθηκε και αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, τοποθετήθηκε  μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέπεσε το άτομο διερευνώνται από την Αστυνομία.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε χθες πριν το μεσημέρι να αντιμετωπίσει και πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και χαρουπόδεντρα, που εκδηλώθηκε στο δρόμο των χωρίων  Αυδήμου – Πάχνας, στη Λεμεσό.

Ανταποκρίθηκαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από σταθμούς πόλης και επαρχίας Λεμεσού και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 14.55.

Στο έργο της κατάσβεσης συνέβαλαν επίσης δυο πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών, ένα πυροσβεστικό όχημα των Βρετανικών Βάσεων καθώς και τέσσερα εναέρια μέσα, τα δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η πυρκαγιά κατέκαψε συνολική έκταση περίπου ενός εκταρίου. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 11ης Αυγούστου μέχρι και τις 06.00 της 12ης Αυγούστου ανταποκρίθηκε  σε 40 κλήσεις για βοήθεια, 24 πυρκαγιές, 13 ειδικές εξυπηρετήσεις και τρεις ψευδείς κλήσεις.

(ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΜΚ)